Чотири сотні кримських мусульман вирушать у хадж до Мекки

tradea5

Близько 400 мусульман з Криму здійснять цього року паломництвом до Саудівської Аравії.

Про це повідомив заступник муфтія мусульман Криму Айдер Ісмаїлов, передає портал «События Крыма».

За його словами, перша група вирушить на паломництво 14 серпня. Вони відвідають святі місця в Мецці та в Медині.

«Минулого року було 365 чоловік. Цього року ми плануємо попередньо 390 чоловік. У нас квота 500 місць на хадж. У місії Росії ми це обговорювали ще в березні цього року. Було сказано, що всі охочі поїхати в священні місця з Криму отримають таку можливість, щодо цього ніяких проблем немає. Перша група виїжджає в паломництво 14 серпня. Вони відвідають не тільки святі місця, які знаходяться в Мецці, але і в Медині. Це 550 км від Мекки. Кілька днів вони там перебуватимуть», – зазначив Ісмаїлов.

Читайте також: Мультикультуралізм: як живеться мусульманам у Львові

Цього року організацію хаджу бере на себе Духовна рада мусульман Криму та Севастополя. Три роки поспіль цим займалася туристична компанія. Однак, за словами Ісмаїлова, через претензії паломників до неякісного сервісу від її послуг довелося відмовитися.

Особливу увагу, за словами Ісмаїлова, приділили безпеці паломників – їх забезпечать спеціальними браслетами, які дозволять знайти людину, якщо та загубиться.

«Є електронний браслет, який прив’язаний до загальної електронної системи, він дає радіосигнал, і ми можемо знати, де наш паломник знаходиться», – сказав Ісмаїлов.

Заступник муфтія мусульман Криму нагадав, що хадж триватиме близько місяця.

Довідка. Хадж є одним із п’яти основ, на яких тримається іслам. Паломництво до святих місць в Мецці та Медині кожен мусульманин повинен відбути щонайменше один раз у житті. Саудівська Аравія встановлює щорічну квоту на кількість паломників окремо щодо кожної країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: