Ведмедицю Христю таки відправили до притулку «Домажир»

13906944_223962294664795_9215395870928025940_n
Ведмедиця Христя

Сьогодні вночі 18-річну тянь-шанську ведмедицю Христину таки відправили до притулку «Домажир», що в Яворівському районі.

Про це ІА Дивись.info  повідомила Катерина Артюхова.

«Уночі слідчо-оперативна група вилучила ведмедя і станом на 01:30 доставила її на тимчасове утримання у ведмежий притулок «Домажир», що поблизу Івано-Франкове», – розповіла пані Катерина.

Нагадаємо, що вчора ведмедицю Христину активісти помітили в Івано-Франкове, куди прибув пересувний цирк. Тварина у спеку була зачинена в бусі. На місце викликали поліцію, але оскільки вони не були уповноважені вилучати ведмедя, була написана заява про жорстоке поводження.

Читайте також: Ведмедицю Христю знайшли в Івано-Франкове: тварину у спеку замкнули в бусі

«Звичайний патруль не мав повноваження зафіксувати адмінправопорушення. Активісти написали заяву на жорстоке поводження з твариною та викликали оперативно-слідчу групу, щоб зафіксувати порушення правил перевезення та утримання дикої тварини», – додала Катерина Артюхова.

«Її порятунок почався 2 липня, а закінчився 3 серпня. Хоча, по правді, визволення Христини, гімалайської ведмедиці почалося ще у березні-місяці.

Все життя в рабстві у циркача, який возив її в металевому бусику.

Вчора та сьогодні проведено унікальну рятувальну операцію силами Bear Sanctuary Domazhyr, Державна екологічна інспекція України у Львівській області, Екологічний корпус Львівщина, Національна поліція України у Львівській області.

Застосовано декілька статей КуПаП та ККУ для процедури «тимчасової конфіскації».

Складені заяви про жорстоке поводження з дикою твариною», – написала у Фейсбук Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напрямку Національного екологічного центру України.

Фото з Фб Наталії Вишневської

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: