Україна втратила контроль над понад півсотнею підприємств в ОРДЛО, – Тука

tuka_georgiy_loga_2_11_650x410

В ОРДЛО почався неконтрольований процес затоплення захоплених бойовиками українських антрацитових шахт.

В ОРДЛО почався неконтрольований процес затоплення захоплених бойовиками українських антрацитових шахт. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука в ефірі «5 каналу», передає РБК-Україна.

«Та горезвісна «блокада» призвела до того, подобається це комусь чи ні, що ми втратили контроль приблизно над 50 підприємствами. Всі антрацитові шахти зупинені, і почався неконтрольований процес затоплення», – сказав Тука.

За його словами, він часто отримує доповіді про подібні події на території ОРДЛО.

«Я вчора отримав доповідь з грифом, іноді навіть два рази на тиждень я отримую такі доповіді», – розповів заступник міністра.

Він також додав, що конкурентоспроможні підприємства взяті під контроль «компаніями, які належать Курченку».

Нагадаємо, раніше міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявляв, що на непідконтрольних територіях Донбасу склалася критична ситуація із затопленими бойовиками шахтами. Він закликав в найкоротші терміни провести екологічний моніторинг на Донбасі, щоб визначити основні проблеми та в короткостроковій перспективі, а також за підтримки профільних міністерств реалізувати заходи, спрямовані на відновлення екологічної сфери на сході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: