Вікенд у Львові: куди піти 5 і 6 серпня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 5 і 6 серпня.

Фестиваль «Ту Стань!», футбольний вечір на стадіоні «Україна» та добріка цікавих виставок — в афіші подій Львова на 5 і 6 серпня.

На вихідних 5 і 6 серпня буде великій вибір заходів на будь-який смак і колір. Наприклад, можна буде відвідати лише єд концерт Димна Суміш та The Gitas, відправитися на екскурсію місцями пам’яті , або сховатися в прохолоді на одній з виставок.

Виставки

Виставка акварелей Оксани Радкевич «Сад»

До 31 серпня Кав’ярня «Штука» (вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної))

Можемо посперечатися, але літо і акварелі – прекрасна пара. Легкість і м’якість у них спільні, тому найгарніші літні атрибути вдаються ще привабливішими. Проте Оксана Радкевич бачить «Сад» із набагато ширшої перспективи:

«Буденність і спокій, рутинність і простота інколи стають настільки очевидними, що змушують по-новому подивитися на власне життя і віднайти у простих речах щось нове. В проекті «Сад» яблука і груші – мотив, що як рапорт повторюється з композиції в композицію. Максимальне зосередження, прикута увага, віднайдення нових емоцій, захоплення, закоханість в простоту речей, які так близько».

Авторака народилася у 1987 році в Красноярську, Росія. У 2010 закінчила Львівську національну академію мистецтв (кафедра монументального живопису, керівник – Альфред Максименко).

Виставка Анни Васильєвої Kitch`EN

До 27 серпня Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Анні Васильєвій, досліднику людських душ – психологу та художнику з Києва, як нікому іншому відомо про те, що перші сеанси «психотерапії» кожен з нас отримує на кухні під пильним оком мами, або друга.

То ж не дивно, що Анна тримаючи в фокусі своєї уваги людину з її неповторним і безкінечно складним внутрішнім світом помістила її в мінливому просторі посткомуністичних інтер’єрів, в котрих живуть люди сучасності, які з кожним роком створюють майбутнє, в котрому ми вже знаходимось.

Як не дивним є і те, що персонажі для своїх ремінісценцій, вона взяла у художників модерну, епохи на зламі 19 і 20 століть – часу, коли так бурхливо розвивалась психологія і мистецтво. Художники того періоду також зробили об’єктом своєї уваги душевний стан і переживання портретованої – простої не героїзованої і не міфологізованої людини.

Фоторепортаж з відкриття виставки дивіться тут.

На таких самих як і у нас із вами кухнях з легкої руки Анни Васильєвої сидять і діляться з нами сокровенним герої картин Лотрека і Пікасо, Ван Гога і Модильяні…

Ідея серії робіт KitchEN полягає в тому, щоб показати, наскільки є розмитими кордони між минулим, сучасним та майбутнім.

Kitch’EN вже експонувалась 2014 року в київській галереї A-House. У серпні цього року частина з тієї експозиції, у доповненні нових творів, представлена в галереї «Зелена канапа».

Виставка Павла Пузиря «Підсвідомі …..ізми»

До 18 серпня, Актовий зал «Фредра.61» (вул. Зелена, 20)

иставка художника з міста Кропивницький Павла Пузиря. «Ізми» використовуться у контексті: імпресіонізм, символізм, фовізм, дадаїзм, супрематизм, сюрреалізм, реалізм, постмодернізм, сенсацеоналізм тощо.

Художник стверджує, що у наш час мистецтво існує тільки на підсвідомому рівні. Той великий шлях, котрий воно здолало за тисячоліття формування, удосконалення тощо, відкрило нам новий «ізм» – підсвідомий.

Психологи та науковці стверджують: підсвідомість – це невичерпний потенціал, тому у митців сучасності відкривається новий напрямок для роботи – працювати так як підказує підсвідомість, проникати на глибинний рівень.

На виставці представлена 21 робота. Зокрема, картини «Простір і час у чорному», «Простір і час у білому» та «Зародження» стали переможцями на міжнародних виставках та конкурсах.

Виставка скульптури з Фонду Музею Дзиндри

До 31 серпня Музей Пінзеля (пл. Митна, 2)

Перший в Україні музей сучасної абстрактної скульптури створив у Брюховичах видатний український художник, скульптор-модерніст Михайло Дзиндра. Основою експозиції стали скульптури, привезені ним з Америки. Серед виставлених в музеї робіт майстра – ефектні скульптури «Закохані» і «Медовий місяць», скульптурні портрети жінок і ще близько 800 скульптур.

Фоторепортаж з відкриття виставки дивіться тут.

Події для всієї родини

Фестиваль середньовічної культури «Ту Стань!» 2017

4 серпня- 6 серпня, Фортеця «Туcтань» (с. Урич, Державний історико-культурний заповідник «Туcтань»)

Мрієте помандрувати у часі, і побачити на власні очі, якими були легендарні княжі часи? Хочете взяти участь у нічному штурмі фортеці? Навчитися давніх ремесел? Відпочити з усією родиною серед казкової природи? Усе це – на фестивалі «Ту Стань!». Таємниці історії, містичні легенди та відважні лицарі – у фестивалі-реконструкції світу і культури Середньовіччя.

Спортивні події

Футбол. Чемпіонат України. «Карпати» (Львів) – «Сталь» (Кам’янське)

5 серпня, 17:00 Стадіон «Україна» (вул. Липова алея, 5)

Матч 4-го туру Прем’єр-ліги України – гості з Кам’янського підходять до поєдинку з «Карпатами» на фоні двох перемог та поразки.

Напередодні «Сталь» переглара «Чорноморець» (Одеса) та «Зорю» (Лугансь) і поступилась шахтарям з Донецька.

Для «Карпат» перші ігри пройшли менш радісно – нічия із «Зіркою» (Кропивницький) та програші командам «Ворскла» (Полтава) і «Динамо» (Київ)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: