Що відбувається навколо 3-ї стоматполіклініки Львова

3

Працівники 3-ї стоматполіклініки, що на вулиці Петлюри, 17 вже тиждень не пускають на робоче місце нового головного лікаря Юрія Павліва.

1 серпня начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб представив колективу 3-ї стоматполіклініки нового шефа —  Юрія Павліва, адже день перед тим завершився контракт із попереднім головним лікарем Юрієм Лисаком. Про те на наступний день, 2 серпня, працівники поліклініки заблокували вхід для нового головного лікаря Юрія Павліва.

Юрій Павлів, Володимир Зуб. Фото: прес-служба ЛМР

«Приїхавши на роботу близько 9 години ранку, я побачив, що переді мною стоять особи, які мені відомі з представлення перед колективом. Це була моя заступниця Ірина Шишковська, лікар-стоматолог поліклініки, голова профспілки Надія Тацій та завідувач стоматологічного відділення Олександр Бурій, які сказали мені, що на роботу не пустять та повідомили, що у них є свій головний лікар – Ірина Шишковська. Я їм показав наказ про призначення, нащо мені відповіли що на роботу мене не допустять», - розповів сьогодні під час брифінгу Юрій Павлів.

Читайте також: Операцій на хребті побільшало через прагнення людей мати кращу якість життя, – нейрохірург Андрій Мизак

Він додав, що звернувся в правоохоронні органи з проханням відрити кримінальне провадження за фактом перешкоджання діяльності посадової особи.

«Я спілкувався на вихідних з частиною працівників 3-ї стоматологічної поліклініки, і багато людей просто хочуть нормально працювати у спокійних умовах, і, за їх словами, на них просто чинитися психологічний тиск цією групою людей, які перешкоджають моїй діяльності. Сьогодні зранку знову були образу в мою сторону, і мене знову не допустили в установу», - розповів Юрій Павлів.

Як повідомила Надія Тацій порталу Твоє місто, призначили Юрія Павліва всупереч думці колективу і без конкурсу. На думку стоматологів, нового головного лікаря їм призначили, бо колектив не погоджується на реформування комунальної поліклініки в некомерційне ЛКП. Крім 3-ї стоматполіклініки, проти реформи виступають 4-та та 5-та.

Натомість, Володимир Зуб повідомив, що жодні конкурси, голосування чи збори колективу, щоб обрати нового головного лікаря, не передбачені законом. Призначає чи звільняє очільників медзакладів міський голова або делегована особа.

Також він додав, що сьогодні у комунальну 3-тю стоматологічну поліклініку виїхала профільна комісія для проведення комплексної перевірки організації надання медичної допомоги та інвентаризації матеріальних цінностей.

«Більшість членів цієї комісії здійснювали таку ж перевірку у 2014 році, коли був протест колективу проти тодішнього головного лікаря Василя Годованого, якого в результаті звільнили. І тоді працівники 3-ї стоматполіклініки не мали до комісії претензій. Тепер вони вважають її упередженою. Ми знаємо, що не всі працівники підтримують те, що відбувається. Тому заяви лідерів протесту про те, що вони мають 100-відсоткову підтримку колективу, не відповідають дійсності», – сказав він сьогодні під час брифінгу.

Читайте також: Попередити, щоб не лікувати: міська дитяча лікарня у Львові отримала сучасний апарат УЗД

Тим часом, лікарі-стоматологи 3-ї, 4-ї та 5-ї поліклінік прийшли до кабінету міського голови Львова Андрія Садового з вимогою звільнити із займаної посади начальника управління охорони здоров’я Володимира Зуба та не знищувати 3-ю стоматологічну поліклініку.

«Люди обурені. Ми постійно просили про діалог. Ми намагалися донести до Андрія Садового, що це не реформа, а знищення поліклініки. Наша поліклініка є ведучою у боротьбі. Людей спровокували на найрадикальніші дії. Люди готові тут днювати, ночувати і голодувати», - розповів виданню Форпост лікар-стоматолог комунальної стоматологічної поліклініки №3 Юрій Казмірчук.

Пікетувальники вимагають зустрічі з Андрієм Садовим та задоволення їхніх вимог. В іншому випадку – оголошують голодування біля його кабінету.

Нагадаємо, у лютому 2017 року депутати Львівської міськради змінили формат роботи комунальних стоматологічних поліклінік. Лікарі повинні офіційно встановити плату за свої послуги, щоб заробити не лише собі на зарплату, а й на утримання поліклініки.

Читайте також: Чому «швидкі» на Львівщині не такі швидкі: що заважає службі екстреної меддопомоги вчасно доїхати до пацієнта

Водночас депутати міськради передбачили у бюджеті відшкодування безоплатної стоматологічної допомоги пільговим категоріям львів’ян. У новому форматі наразі працює лише 1-ша комунальна стоматполіклініка.

«3-тя, 4-та і 5-та стоматполіклініки протестують проти цієї реформи, оскаржують рішення сесії в суді. Сьогодні ми мамо 5 судів, три з них за поданням профспілкових організацій, і два позови фізичних осіб. З травня місяця, відколи Галицький районний суд призупинив реформу, жодного суду не відбулося. Слухання переносяться. Цими працівниками 3-ї стоматполіклініки робиться процес затягання розглядів, – каже Володимир Зуб. Стоматологи повинні працювати законно через касу, а не через кишеню. Більшість з цих працівників працюють на 0,25 чи 0,5 ставки. Тобто їхня зарплата – 800 – 1500 гривень. Мене беруть великі сумніви, що люди протестують і борються за таку зарплату. Зрештою всі знають, які є стосунки між пацієнтом і лікарем».

Шумак Юрій

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: