Сьогодні де-факто у парламенті працює «стара» коаліція, — гендиректор КВУ

224450
Фото ілюстративне

Генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель переконаний, що сьогодні де-факто у парламенті працює стара коаліція «Європейська Україна».

Генеральний директор ВГО «Комітет виборців України» Олексій Кошель переконаний, що сьогодні де-факто у парламенті працює «стара» коаліція «Європейська Україна».

Про це він заявив 7 серпня, під час презентації дослідження роботи 6 сесії Верховної Ради, повідомляє Дивись.info.

ВГО «Комітет виборців України» підбила підсумки роботи 6 сесії Верховної Ради України і з’ясувала, що думки про глибинну парламентську кризу в Україні насправді є міфом.

«Якщо подивитися на офіційні дані з сайту Верховної ради, ми маємо підстави для оптимістичного висновку про те, що на сьогодні де-факто у парламенті працює «стара» коаліція, — каже Олексій Кошель. — Якщо проаналізувати, які фракції голосували за підтримку законопроектів, ми побачимо цифри, згідно з якими видно роботу «Європейської України» (коаліція політичних сил Верховної Ради України 8-го скликання, створена 27 листопада 2014 року. До неї входили: БПП, РПЛ, НФ, ВО «Батьківщина» та «Самопоміч», — авт.ред.)».

Читайте також: Прогули та фінансовий популізм: КВУ підбило підсумки роботи Верховної Ради

Так, у середньому за прийняті під час 6 сесії ВРУ закони голосували 76% депутатів «Народного фронту», 71% БПП, 71% — Радикальна партія Ляшка, яка позиціонує себе як опозиційну, 64% «Самопомочі» і 52% депутатів ВО «Батьківщина». Також за закони проголосували 41% позафракційних депутатів, 36% з партії «Воля народу», 32% — «Відродження» і лише 25% — глоси «Опозиційного блоку».

«Це пов’язано також із тим, що низка законопроектів стосуються соціальних питань, підтримки АТО, допомоги армії і тому депутати не мають для себе аргументації, чому їм не голосувати», — пояснює Олексій Кошель.

Утім, експерт все ж наголошує, що така картина вселяє сподівання, що у форматі старої коаліції можна виробити певні нові механізми роботи, аби наростити ефективність роботи парламенту загалом.

Нагадаємо, цієї сесії парламент зареєстрував рекордну кількість проектів законів та постанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: