Суд відклав розгляд справи по забудові парку «Знесіння» до отримання нових доказів

IMG_2818

Львівський апеляційний господарський суд 8 серпня вирішив продовжити розгляд апеляційної скарги ТзОВ «АрхіБуд» та відклав її розгляд до моменту отримання нових доказів.

8 серпня у Львівському апеляційному господарському суді колегія суддів розглянула апеляційну справу ТзОВ «АрхіБуд» на рішення господарського суду Львівської області від 7 квітня 2017 року щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» ( вул. Довбуша, 15), повідомляє кореспондент Дивись.info.

У ході розгляду справи, ТзОВ «АрхіБуд» подало шість клопотань, серед яких: витребування у Міністерства оборони України належним чином завірених копій документів, які стали підставою передання земельної ділянки за адресою вул. Довбуша, 15 площею 2,8317 га Львівській міській раді та інших належним чином завірених копій документів, які підтверджують перебування даної земельної ділянки Львівської міської ради. Апелянт клопотав також про витребування таких самих документів з Кабінету міністрів України та військової частини 2141. Крім того, «АрхіБуд» клопотало про витребування проекту землеустрою по відведенню земельної ділянки за адресою Довбуша, 15, розроблену для ТзОВ «АрхіБуд», а також інших документів, на підставі яких його розробляли тощо.

Останнім клопотанням «АрхіБуд» було витребування належним чином завірених копій рішень виконавчого комітету Львівської міської ради минулих років, яке закріплювало земельну ділянку по вул. Довбуша, 15 за військовою частиною 2141 та рішення про інвентаризацію земель Львова, зокрема про ділянку на Довбуша, 15.

Читайте також: Відмовити, – Львівський апеляційний господарський суд оголосив рішення у справі «Знесіння»

«Усі ці клопотання були заявлені у суді першої інстанції, але частина з них не розглядалася, а частина була безпідставно відхилена, — каже Наталія Барбадин-Дунець, директорка та юристка забудовника. — Суд першої інстанції посилався на рішення органів місцевого самоврядування, які кажуть що станом на 1962, 1996 та 1998 роки здійснено розпорядження державними землями. Зокрема, у судовому рішенні суд першої інстанції посилається на рішення виконавчого комітету Львівської міської ради №453, яким за військовою частиною закріплено земельну ділянку, а також рішення виконкому №51 1998 року. У матеріалах справи навіть копії зазначених рішень відсутні. Тобто суддя послалася на рішення, яких не мала у наявності».

Зрештою, після наради з колегією, головуюча суддя Оксана Скрипчук вирішила задовольнити лише одне клопотання — з приводу витребування доказів у Львівської міської ради, архівного відділу Львівської міськради, Державного архіву Львівської області щодо таких документів: належним чином засвідчені копії рішення виконавчого комітету Львівської міськради 1962 року № 453, рішення виконавчого комітету Львівської обласної ради №51 від 6 лютого 1996 року про інвентаризацію земель у частині земельної ділянки за адресою вул. Довбуша, 15, а також копію рішення Львівської обласної ради №97 від 1996 року про затвердження матеріальної інвентаризації земель, що знаходяться у користування Міністерства оборони України, що стосується земельної ділянки по вул. Довбуша, 15.

Розгляд справи відклали у зв’язку з необхідністю отримання цих документів.

Зазначимо також, що на початку судового засідання ТзОВ «АрхіБуд» клопотав також про переведення розгляду справи у закритий режим, утім суд не знайшов підстав для цього.

Нагадаємо, історія навколо парку «Знесіння» і ТОВ «АрхіБуд» триває роками.

Читайте також: ЛМР підтримує заборону Військової прокуратури проводити будівельні роботи на Довбуша, 15

Ще 2007 року ТОВ «АрхіБуд» отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 2,83 га на вул. Довбуша, 15 у Львові. Раніше ця земельна ділянка належала військовій частина 2144, яку військові залишили 2005 року і без згоди Кабміну відмовилися від цієї ділянки.

Після того, як «АрхіБуд» орендував цю земельну ділянку, підприємство отримало дозвіл на будівництво готельно-рекреаційного комплексу. І усі ці роки триває протистояння між громадськістю і забудовником. У 2007 році розпочалася судова справа, яка нині знаходиться у Верховному суді.

Раніше, 21 лютого Галицький суд Львова задовольнив заяву військового прокурора Західного регіону та заборонив ТОВ «Архібуд» будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також наклав арешт на спірну земельну ділянку, яка належить Міністерству оборони України та у 2007 році була передана в оренду забудовнику. Однак забудовник продовжував роботи.

ТОВ «Архібуд» подав апеляцію і у травні програло суд щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (Довбуша, 15).

Додамо, що 5 липня 2007 року 72 депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу «Про затвердження ТзОВ «АрхіБуд» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на вул. О. Довбуша, 15 у Львові.

В ухвалі №1023, зокрема, зазначалося: «Затвердити товариству з обмеженою відповідальністю «АрхіБуд» проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надати земельну ділянку площею 2,8317 га на вул.О.Довбуша,15 в оренду терміном на 10 років для будівництва кварталу житлової забудови за рахунок земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення за функцією використання – землі житлової забудови».

Більш детально про скандальне голосування можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: