За водіння у нетверезому стані високих штрафів недостатньо, – Геращенко

361353638

В Україні розглядають введення кримінальної відповідальності за повторне керування автомобілем у нетверезому стані.

Про це повідомив радник міністра МВС, нардеп Антон Геращенко в ефірі «112-Україна», передає Четвертая власть.

«Зараз розглядається варіант, і я є одним з його прихильників – проводити криміналізацію повторного факту водіння у п'яному вигляді. Мається на увазі не створення ДТП, це вже окрема кримінальна відповідальність, а просто, якщо є повторність водіння у п'яному вигляді, як це є в деяких європейських країнах, в деяких штатах США, вона повинна бути кримінальним правопорушенням», – сказав Геращенко.

Він зазначив, що тоді у такого безвідповідального людини з'явиться багато труднощів, наприклад, при наймі на роботу, при отриманні кредиту тощо. Зате буде відразу видно, що це ненадійна людина, яка може створити проблеми собі і оточуючим.

«Це повинно стати стримуючим фактором від водіння у п'яному вигляді. Тому що просто високих штрафів, ми бачимо, недостатньо», – зазначив нардеп.

Нагадаємо, що зараз діє система штрафів за п'яне водіння: за перше порушення – 10,2 тис. грн, за повторне – 20,4 тис. грн.

Раніше повідомлялося, що державний бюджет України цього року поповниться майже на півмільярда гривень за рахунок штрафів, виписаних за водіння в нетверезому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: