Голова «Укравтодору» отримав 900% надбавки до зарплати

a7a7378--95731399-img-6338

Міністерство інфраструктури погодило встановлення надбавки до заробітної плати в. о. голови «Укравтодору» Славоміра Новака за роботу у січні-лютому 2017 року в розмірі 900%.

Про це йдеться у листі Мінінфраструктури до «Укравтодору», який оприлюднив на своїй сторінці в Facebook журналіст Сергій Мальнев, передає УП

«Міністерство інфраструктури погоджує встановлення в. о. голови «Укравтодору» за результатами роботи в січні-лютому 2017 року надбавки за інтенсивність праці у розмірі 300% посадового окладу, надбавки за виконання особливо важливої роботи у розмірі 300% посадового окладу, премії у розмірі 300% посадового окладу», - йдеться у листі.

Коментуючи відповідну новину на одному з телеканалів, міністр Володимир Омелян підтвердив, що у випадку з зарплатнею голови «Укравтодору» використовується система надбавок.

«Міністерство інфраструктури з початку 2015 року виступило з ініціативою ринкових зарплат для керівників найбільших держпідприємств України. У випадку «Укравтодору», який є державною службою, у нас немає можливості встановити ринкові механізми тому ми пішли шляхом надбавок», - сказав Омелян.

«Я вважаю, що Новак – абсолютно якісна людина на своїй посаді. Він отримує достатньо низьку зарплатню, якщо порівняти з тими обсягами відповідальності, які він має, і фінансуванням «Укравтодору» в останні роки», - заявив міністр.

За його словами, ринкова зарплата – один із перших запобіжників для того, щоб люди думали про роботу, а не про ліві доходи.

Відповідаючи на уточнююче питання журналіста щодо фактичного розміру зарплати Новака, Омелян відповів: «З мого боку буде некоректно коментувати, він повинен сам сказати. Але я хочу звернути увагу на те, що ті цифри, які ви називали (надбавка до зарплати в розмірі 900% - ЕП), в рази менші від зарплат керівників держпідприємств з набагато меншою відповідальністю».

На питання, чи підтверджує Омелян підвищення зарплати Новака на 900%, міністр зазначив: «Я підтверджую те, що у нього зарплата дійсно є вища ніж по керівникам державних агентств, але це було політичне рішення, яке було схвалене Кабінетом міністрів, і це була одна з його умов працевлаштування в Україні».

Наразі офіційної інформації про рівень зарплати (без урахування надбавок - ЕП) керівника «Укравтодору» немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: