У Львові розпочинають зйомки пригодницького фільму

shliahetni_volociugy_557
Ілюстрація: Zik

Вже цього місяця у Львові стартують зйомки пригодницького фільму «Шляхетні волоцюги».

Про це під час брифінгу, 10 серпня, повідомив директор фільму Мирослав Шафранов.

У серпні у Львові стартують зйомки пригодницького фільму, який автори називають комедійним мюзиклом, «Шляхетні волоцюги». За словами творців стрічки, це фільм-ремейк польського комедійного мюзиклу «Włóczęgi» («Бродяги») 1939 року, який знімався у Львові й став шедевром довоєнного кінематографа.

Проект повнометражного художнього фільму «Шляхетні Волоцюги» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Режисером є Олександр Березань, продюсером Геннадій Богук. Сценарій написали Тарас Боровок спільно з Дмитром Наумовим.

«Це комедія про батяр. Державне агентство України з питань кіно профінансувало цей фільм у 18,5 млн грн. Іншу половину знайшла компанія-виробник», — зазначає директор фільму Мирослав Шафранов.

«Зараз існує хибна думка, що українська культура і мова є виключно селянськими. Одним з її проявів є субкультура львівських батяр. Це самобутня міська культура Львова і передмістя. І зараз, в умовах, коли ми вкотре здобуваємо незалежність, дуже важливою є інформаційна складова боротьби. Необхідно наповнювати українським змістом усі сфери нашого життя», — зазначив режисер фільму.

Творці зазначають, що події фільму відбуватимуть у 1939 році довкола батяр, гаслом яких було любити Львів, жінок та жартувати.

Читайте також: Львів’ян кличуть на міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові»

Наразі відомо, що у стрічці зніматимуться молоді і ще невідомі актори, серед яких багато львівських.

Сьогодні на площі Ринок вже почали монтувати знімальний майданчик.

Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко переконаний, що місто отримує чимало користі від зйомок фільму у Львові.

«У ньому знімаються львівські актори, знімаються локації, які люди будуть впізнавати, а це величезна додана вартість для міста. Насправді це досить велика індустрія, адже до Львова приїжджають великі команди, які знімають номери у готелях, харчуються тут, орендують техніку тощо. Відповідно, для міста це використання інфраструктури і можливість показати, що він готовий до великих зйомок», — каже Андрій Москаленко.

Нагадаємо, вже стала відома програма святкування Дня Незалежності у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: