У Польщі закликали не допустити появу Львова у паспортах

22846881
Фото: General kosmosa

Польські активісти почали збір підписів до МВС Польщі із закликом не зображати Львівський «Меморіал орлят» на польських паспортах, щоб не шкодити відносинам з Україною.

Про це повідомляє «Польське радіо».

«Дбаючи про добрі відносини Польщі з Литвою та Україною, закликаємо міністра внутрішніх справ та адміністрації пана Маріуша Блащака усунути зображення Остробрамської каплиці та Цвинтаря оборонців Львова з переліку представлених на конкурс ілюстрації для нового польського паспорту», - повідомили активісти.

За їх словами, Остробрамська каплиця, так  Цвинтар львівських орлят – це важливі місця для польської історії та культури. Однак вони закликали взяти до уваги те, як багато суперечок та поділів може створити використання місць, які знаходяться на території інших держав.

«Польща після майже 100 років від часів відновлення незалежності – це абсолютно інша країна, яка має набагато ліпші, ніж у минулому, відносини з Литвою та Україною. Не варто ризикувати знищенням цієї цінності задля введення символічних графічних змін на шпальти польських паспортів», - говорять активісти.

Заклик на сьогоднішній день підписали 122 польські журналісти, експерти, митці та громадські діячі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: