В Інституті електрозварювання ім. Патона виявили незаконну фабрику Bitcoin

bitcoins

На одному з об'єктів інституту електрозварювання імені Патона СБУ і Нацполіція виявили незаконну фабрику Bitcoin, де працювали 200 комп'ютерів, які займалися майнінгом.

На території державного підприємства «Лікувально-оздоровчий центр» Інституту електрозварювання ім. Патона київська поліція спільно з СБУ виявили 200 одиниць комп'ютерного обладнання для генерації криптовалюти Bitcoin, так звані «майнери», яке працювало з порушенням законодавства України.

Про це йдеться у постанові Святошинського районного суду Києва.

У ході досудового розслідування встановлено, що «кілька осіб за попередньою змовою з корисних мотивів вирішили здійснити підробку банківських документів». «Випуск і обіг грошових сурогатів криптовалюти Bitcoin на території України заборонені згідно з ч. 2 ст. 32 Закону України «Про Національний банк України», – йдеться в постанові.

Зауважується, що протиправним діям сприяли службові особи Лікувально-відновлювального центру.

Суд дозволив Нацполіції провести огляд Лікувально-оздоровчого центру з метою розшуку і вилучення речей та документів, пов'язаних з генерацією Bitcoin.

Довідка: 

Bitcoin, або Біткоїн — електронна валюта, концепт якої був озвучений 2008 року Сатосі Накамото, і представлений ним 2009 року, базується на самоопублікованому документі.

Bitcoin не має централізованого управління та емітентів. Транзакції із цифровим підписом між двома вузлами передаються до всіх вузлів мережі peer-to-peer, а самі дані про переміщення коштів зберігаються у розподіленій базі даних. Для запобігання можливості трати чужих грошей або використання своїх коштів двічі використовуються криптографічні методи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: