Поляки оштрафували туристів за «селфі» з українським прикордонним стовпом

1433584

За останніх кілька днів польські прикордонники оштрафували щонайменше п’ять осіб які нелегально перетнули польсько-український кордон. Усі покарані – це туристи, яким закортіло зробити фотографію з українським прикордонним стовпом в Бєщадах, передає Zaxid.net з посиланням на Rzeczpospolita.

За останніх кілька днів польські прикордонники оштрафували щонайменше п’ять осіб які нелегально перетнули польсько-український кордон. Усі покарані – це туристи, яким закортіло зробити фотографію з українським прикордонним стовпом в Бєщадах, передає Zaxid.net з посиланням на Rzeczpospolita.

Як зазначається, двоє громадян Ірландії, які проводили канікули на Підкарпатті, попри видимі знаки заборони зайшли на смугу кордону в околицях села Германівці. 44-річна жінка та 21-річний чоловік хотіли зблизька подивитись на зовнішній кордон Європейського Союзу, а «селфі» з кордону мало стати пам’яткою про подорож. За вхід на смугу кордону пара отримала штрафи по 100 злотих.

Окрім того, минулого вівторка, 8 серпня, троє польських туристів нелегально перейшли польсько-український кордон в Бєщадах тільки для того, аби зробити фотографії з українським прикордонним стовпом. Всі вони тепер змушені заплатити штрафи сумою від 50 до 100 злотих.

У польській Прикордонній службі нагадали, що кількість туристів, які легковажно переходять кордон збільшується кожного року під час літнього періоду. Відповідно до статті 49a §1 Кодексу правопорушень Республіки Польща нелегальний перехід через кордон карається штрафом у сумі від 50 до 500 злотих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: