Що варто їсти, аби мозок працював краще

produktu_v_holodilnike

Рибу давно називають «їжею для розуму» через її хороший впливу на розумові здібності. Але це не єдина їжа, яка приносить користь мозку, пише 24news.com.ua

«Для здоров'я мозку вам потрібні продукти, які не сприяють збільшенню ваги, тримають на нормальному рівні цукор в крові і покращують судинну систему», - говорить доктор Стівен Платт, офтальмолог. - На щастя, є продукти, які володіють усіма цими властивостями ».

Ось 8 кращих продуктів для розуму

Дикий аляскинський лосось. «Дикий лосось має високу концентрацію незамінних жирних кислот і DHA, а це найпотрібніше для мозку речовина, - говорить лікар. - У рибі сімейства лососевих міститься багато інших здорових поживних речовин, таких, як вітамін D, селен і каротиноїди, і вони, в основному, не містять пестицидів».

Авокадо: Ці плоди багаті поживними речовинами, корисними для сірих клітин. Вони рясніють здоровими  жирами, а також тирозином, амінокислотою, яка допомагає зосереджуватися.

Чорниця: «Всі ягоди гарні для мозку, але чорниця - особливо, - каже Платт. - Вона допомагає контролювати рівень цукру в крові і кров'яний тиск, а також є протизапальним засобом». Її користь полягає в широкому спектрі флавоноїдів, потужних антиоксидантів, які добре діють на судини. «Чорниця допомагає зберегти молодість не тільки мозку, але і всього організму», - додає Платт.

Яйця: яйця в даний час вважаються суперпродуктом, оскільки володіють цілим асортиментом поживних речовин. Яйця з високим вмістом білка, вітамінів групи В і жирних кислот омега-3 - найкраще джерело холіну, поживної речовини, що сприяє збереженню розумових здібностей, а також процесу виробництва енергії в клітинах мозку. Їжте яйця повністю, тому що в жовтку міститься велика частина поживних речовин.

Зелень: Капуста, шпинат, мангольд, зелень гірчиці, крес-салат і інша зелень пропонують широкий асортимент вітамінів, мінералів, клітковини і інших поживних речовин, і все це ціною небагатьох калорій.

Волоські горіхи: Всі горіхи дарують енергію і бадьорість, але з властивостями волоських горіхів не зрівняється жоден. Волоські горіхи - кращі джерела альфа-ліноленової кислоти (ALA), рослинної форми омега-3 і однією з небагатьох продуктів, які містять підвищує настрій серотонін. Дослідження показують, що волоські горіхи також містять сполуки, що зменшують запалення і перешкоджають утворенню Альцгеймера. Їжте їх сирими.

Темний шоколад: «Один з моїх улюблених продуктів для головного мозку - какао боб, який сповнений флавоноїдів, - каже Платт. - Какао також є відмінним протизапальним засобом, підвищує рівень холестерину, знижує рівень холестерину і містить клітковину і магній, які допомагають контролювати кров'яний тиск ». Він підкреслює, що слід віддавати перевагу темному шоколаду з вмістом какао не менше 70%.

Чай: Результат - поліпшена концентрація і пам'ять. Дослідження показують, що антиоксидантні катехіни, які містяться в чорному і зеленому чаї, можуть допомогти запобігти зниженню пізнавальних здібностей і втрату пам'яті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: