Боже, бережи Королеву: що ви знаєте про Єлизавету ІІ (тест)

elizaveta

Королева Великобританії Єлизавета II готується відректися від престолу на користь принца Чарльза. Утім, це станеться, коли королеві виповниться 95 років, тобто у 2021 році.

Іноземні ЗМІ пишуть, що в особистих бесідах високопоставлені придворні «ясно дали зрозуміти, що підготовка до передачі престолу просувається». Британські ЗМІ також зазначають, що підготовка до передачі влади йде повним ходом.

Нагадаємо, що королева Єлизавета ІІ встановила рекорд з найдовшого правління в історії Британії. Єлизавета ІІ перевершила найдовше правління своєї прабабусі королеви Вікторії.

До того ж, за час свого правління Королева Єлизавета ІІ стала свідком успішного сходження британської експедиції на Еверест (1953), висадки людини на Місяць (1969) та винаходу Світової павутини (1989), спостерігала за сплеском соціальних мереж та написала свій перший твіт (2014).

Єлизаветі II зараз 91 рік. Таким чином, якщо вірити британській пресі, престол вона залишить у 95 років. Єлизавета II зійшла на престол 2 червня 1953 року, вона перебуває на ньому найдовше серед усіх монархів за історію Великої Британії.

У Букінгемському палаці інформацію про дату зречення королеви поки офіційно не підтверджували і не спростовували. А тим часом, поки світова спільнота обговорює ці новини, пропонуємо пройти невеличкий тест на знання деяких цікавих фактів про британську королеву-рекордсменку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: