Ми спілкувалися з людьми, які заявляли, що вони військовослужбовці РФ, — ОБСЄ

32232
Фото ілюстративне. Джерело: 5 канал

Перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що спостерігачі Місії спілкувалися з людьми, які заявляли, що вони військовослужбовці Росії.

Про це він повідомив під час прес-конференції, 15 серпня, інформує Дивись.info.

Перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг розповів, що спостерігачі бачили знаки розрізнення, як Російської Федерації, так і інших держав на техніці та людях у формі на Донбасі. Також, за його словами, спостерігачі бачили окремі одиниці озброєння, зокрема це засоби радіоелектронної боротьби. Крім того, він зазначив, що в ОБСЄ спілкувалися також із людьми, які заявляли, що вони є військовослужбовцями РФ.

Читайте також: Факт, що Місію не допускають у певні райони, може свідчити, що там ховають таке, що Місії не варто бачити, — заступник голови ОБСЄ

«Вони заявляли про це, наголошую. Однак висування висновків на основі цих спостережень не належать до наших повноважень. Ми покликані фіксувати та звітувати про те, що ми бачили, а вже читачі наших звітів можуть робити висновки. Ми не управління з розвідки, якщо так можна висловитися», — додав Александр Хуг.

Нагадаємо, у місії ОБСЄ 35 спостерігачів є громадянами Росії. У Львові ж працюють 16 представників організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: