Три події, які варто відвідати на фестивалі фольклору «Етновир»

З 24 по 27 серпня на теренах Львова пройде вже традиційний фестиваль фольклору «Етновир». ІА Дивись.info відібрала найцікавіші, на нашу думку, події у ньому.

24 серпня стартує Міжанродний фестиваль фольклору «Етновир». У Львові він збере ансамблі, оркестри, співаків і танцюристів з кількох країн світу. Одна з приємних особливостей фестивалю — вільний вхід на всі події.

Дивись.info  вивчила програму «Етновиру» та пропонує вам найцікавіші, на нашу думку, локації та події.

Парад учасників фестивалю

Дата: 24 серпня

Місце: площа Ринок.

Фольклорний ансамбль «Kitka» з Македонії, ансамбль «HAYFEM» з Туреччини, Мистецьке об'єднання «Rhythms International Folk Art Club» з Індії, ансамбль «Anilana» з Польщі та колектив «Viisuveeretajad» з Естонії разом з українськими учасниками фестивалю разом вийдуть на спільний парад на честь відкриття фесту. Подія запланована на 18:30. Після цього очікуйте церемонію офіційного відкриття.

Моцарт єднає світ

Дата: 25 серпня

Місце: площа Ринок

У виконанні оркестрів народних інструментів з п’яти країн світу Ви впізнаєте не лише найвідоміші мелодії В. А. Моцарта, але й улюблені пісні, пов'язані зі Львовом. Концерт відбудеться просто неба на головній площі міста у співпраці з Міжнародним фестивалем класичної музики «Етновир».

Диригентом виступить: Віталій Алексейонок (Білорусь–Німеччина).

Директор фестивалю «Етновир» Андрій Сидор називає цю подію справжньою родзинкою фестивалю. А арт-директорка фесту Lviv MozArt зазначає, що тут лунатимуть пісні знайомі кожному.

«Для цього у нас спеціально створене аранжування, де ви зможете вгадати не тільки улюблені мелодії Моцарта, а ще улюблені мелодії Львова. Буде свого роду батл різних оркестрів, які об’єднає Моцарт і Львів», — каже арт-директорка фестивалю LvivMozArt Оксана Линів.

Етнофешн

Дата: 26 серпня

Місце: площа Музейна

«Етнофешн» — показ народного одягу різних країн світу. Цього року гості фестивалю побачать традиційну одежу від Македонії, Польщі, Естонії й Індії. Подейкують, що тут також демонструватимуть одяг від відомих дизайнерів.

Традиційно діятиме і ярмарок «Кухні народів світу».

Детальніше про цьогорічний «Етновир» можна дізнатися тут.

Також пропонуємо вам ознайомитися з концертами Міжанродного класичного фестивалю Lviv MozArt, вхід на які вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: