У Львові обговорили новий бренд міста

23253_1

У суботу, 12 серпня, протягом цілого дня в місті відбувався хакатон «Творимо новий бренд Львова».

 

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Організатори, відділ промоції міста та ГО «Креативне місто Львів», запросили креативний клас Львова – усіх, хто має досвід роботи з брендами - від дизайнерів та піар-фахівців до небайдужих львів’ян - подискутувати над брендом міста, спробувати сформувати нові повідомлення про Львів для його мешканців, туристів та інвесторів, запропонувати інструменти комунікацій та можливі майбутні промоційні кампанії міста. Захід відбувався у лекторії та аудиторіях Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2а).

У хакатоні взяло участь 75 осіб, реєстрація була вільною, учасники при реєстрації відносили себе до однієї із запропонованих груп: ті, хто працюють зі словом (копірайтери, піар-фахівці, журналісти, письменники, гіди); ті, що працюють з візуальним контентом (дизайнери, фотографи, оператори); ті, що працюють з продуктом (маркетологи, концептуалісти, підприємці) та просто охочі з інших сфер діяльності. Далі випадковим чином були сформовані групи, які працювали із запрошеними на хакатон менторами – фахівцями з дизайну, маркетингу і комунікацій, що пропонували групам свої підходи, інструменти та алгоритми роботи з брендами.

У вступній частині учасники хакатону познайомилися з еволюцією бренду міста та тими повідомленнями, які були застосовані у різноманітних промоційних кампаніях міста до сьогодні. Також автор промоційного логотипу міста Юрій Крукевич запропонував варіант редизайну теперішнього логотипу міста.

Опісля вступної частини відбувалася робота в групах, яка складалася з трьох сесій, а за результатами роботи учасники готували презентації, які представляли всім учасникам хакатону.

Не зважаючи на те, що учасники груп не були знайомими між собою, а групи працювали в окремих аудиторіях, виявилося, що повідомлення та концепції часто були схожими між собою. Команда Віктора Федюка та Василя Косіва пішли шляхом персоніфікації повідомлень від міста та пропонували вектор зближення поняття міста та його мешканців, «перейти з містом на ти», застосовувати прості зрозумілі звернення на кшталт «привіт», чи використовувати у підписі «Твій Львів».

«Ми уявили місто окремою людиною, яка з нами говорить. Для мешканців запропонували прості меседжі, які нагадують записки, які ми залишаємо рідним на холодильнику, або слова, які пишемо у смс-повідомленнях чи у месенджері, наприклад, «Посортуй сміття. Твій Львів», для туристів повідомлення «Зустріну в аеропорту. Твій Львів» чи «Приготував тобі каву. Чекаю. Твій Львів». Таким чином наше місто стає ріднішим, ближчим до кожного до кого звертається», - прокоментував Андріан Шевчук, учасник хакатону.

Команда Андрія Лазорка запропонувала концепцію «Місто зі змістом» та гасла «Живи з містом» чи «будьзмістом» для мешканців, «Відчувай з містом» для туристів, «Люди, які творять зміст» для інвесторів та «Перспективи з містом» для студентів.

Команда Остапа Процика об’єдналася навколо повідомлення про повагу в широкому сенсі цього слова - від поваги до архітектури міста при роботі над новими девелоперськими проектами до взаємоповаги між сусідами в одному будинку. Команда Насті Винокурової зійшлася на думці, що Львів є містом можливостей, а команда Костянтина Смолія запропонувала два напрямки розвитку міста з умовними назвами «Море» і «Метро», де під «морем» малося на увазі пропозиції дозвілля, а під «метро» - прогрес та розвиток технологій, до якого ми маємо прагнути.

Команда Христі Бойко сфокусувалася на досвіді, який отримують цільові групи взаємодіючи з містом, та запропонувала такі гасла як «Львів – твій новий/професійний/креативний/театральний/музичний досвід».

«Ми дуже вдячні усім учасникам хакатону за таку плідну роботу. Маємо багато цінних знахідок, які плануємо використати в промоційних кампаніях міста. Також для мене є дуже важливим, що висновки окремих груп були схожими або доповнювали один одного. Це свідчить, що ми мислимо в одному ключі, а цей зріз роботи креативного кластеру міста показує реальний стан справ в місті і пропонує дуже актуальні гасла та підходи», - прокоментувала Соломія Короненко, організатор хакатону, керівник відділу промоції міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: