У Місії ОБСЄ 35 спостерігачів є громадянами Росії

IMG_8852
Александр Хуг, перший заступник голови ОБСЄ

Українських представників у ОБСЄ — 300 осіб.

Про це під час прес-конференції, 15 серпня, повідомив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, інформує Дивись.info.

Україні та Росія є одними з 57 держав-учасниць ОБСЄ. За словами Александра Хуга, більше 60% спостерігачів походять з Європейського союзу. Другі за чисельністю – представники США. Представників Російської Федерації серед спостерігачів наразі лише 35, у той час як українців — 300.

Представник ОБСЄ наголосив, що громадянство особи ніяк не впливає на її роботу.

«Я, наприклад, зі Швейцарії. Але моя держава не дає мені рекомендацій про те, яким чином я повинен працювати. Натомість, у мене є інструкції, отримані від ОБСЄ, про мою поведінку та роботу. Всі наші співробітники підписують кодекс внутрішньої поведінки. У ньому також передбачені зобов’язання щодо об’єктивності їхньої роботи», — зазначив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Крім того, Александр Хуг зазначив, що звіти Місії пише не одна особа. І за внутрішньою інструкцією їхні патрулі завжди складаються з представників різних держав.

Читайте також: Факт, що Місію не допускають у певні райони, може свідчити, що там ховають таке, що Місії не варто бачити, — заступник голови ОБСЄ

«Самі звіти пишуться не одноосібно, а патрулем. Це не лише спрямоване на те, щоби запобігти якій-небудь заангажованості. Це потрібно тому, що дві пари очей бачать краще, ніж одна», — додав представник ОБСЄ.

Нагадаємо, у Львові працюють 16 спостерігачів ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: