З початку року у Львові власники літніх майданчиків сплатили 6 мільйонів до бюджету

IMG_8863

Зараз до міського нараховується значно більша орендна плата за відкриті літні майданчики та малі архітектурні форми у порівнянні з минулими роками.

Зараз до міського нараховується значно більша орендна плата за відкриті літні майданчики та малі архітектурні форми у порівнянні з минулими роками.

Про це сьогодні, 15 серпня, під час брифінгу розповіла начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун, передає ІА Дивись.info.

«З початку 2017 року за їхню оренду нараховано понад 6 мільйонів гривень, що значно більше, ніж аналогічний період минулого року. Торік до міського бюджету за оренду відкритих літніх майданчиків нараховано 1,7 мільйона гривень. Такий ріст пояснюється тим, що була прийнята ухвала, відповідно до якої було збільшено орендну плату за відкриті літні майданчики і малі архітектурні форми. Якщо середня вартість 1 кв.м. за оренду ОКЕБ для розміщення літніх майданчиків та МАФу у 2016 році була 10,59 гривні, то у 2017 році — 51,49 гривні», - розповіла Інна Свистун

Вона додала, що чинних договорів оренди по відкритих літніх майданчиках станом на 1 серпня є 435. З них по районах: Галицький - 255 договорів; Сихівський - 37; Франківський - 47; Шевченківський - 35; Залізничний - 32; Личаківський - 29.

Щодо малих архітектурних форм, то у 2016 році орендної плати до бюджету за їх розміщення нараховано 1,2 мільйона гривень, натомість у 2017 році - поки що 368 тисяч гривень оскільки ще не всі суб'єкти встигли укласти договори-оренди.

«За нашими підрахунками, за всю кількість укладених договорів по МАФ, надходження мали б становити орієнтовно 2,8 мільйона гривень в місяць», - додала Свистун.

Зазначається, що всього в ухвалі по малих архітектурних формах є 1 660 МАФІв, а кількість укладених договорів, згідно ухвали, поки що 127.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: