Пацієнти, які отруїлися на весіллі, почуваються краще

845607_1502868543_610x344_3_0

14 серпня до інфекційного відділення Золочівської ЦРЛ госпіталізували 7 осіб, серед них одна дитина із симптомами гострого гастроентероколіту (ГКІ) у середньо-важкій формі.

Про це повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Встановлено, що потерпілі напередодні святкували на весіллі в кафе «Немо» у с. Ясенівці Золочівського району. Усього на весіллі перебувало майже 100 гостей.

Станом на 06:00 год 16 серпня нових госпіталізованих із числа осіб, які брали участь у святі, немає.

Стан хворих середньої важкості із тенденцію до покращення. Пацієнтам проводиться необхідний комплекс лікувально-діагностичних заходів відповідно до клінічних протоколів МОЗ України. Загрози життю та здоров’ю потерпілих немає.

У вогнищі інфекції працюють працівники територіального та обласного підрозділів Лабораторного центру та Держпродспоживслужби. Уточнюється епідеміологічний анамнез, встановлюються контактні особи.

Роботи з ліквідації медико-санітарних наслідків події продовжуються.

Нагадуємо, що основними причинами спалахів гострих кишкових отруєнь є нехтування елементарними правилами особистої гігієни, порушення технологій приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму. Більшість групових інфекційних захворювань та отруєнь виникають після проведення масових заходів.

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації наголошує на особистій відповідальності керівників закладів торгівлі та громадського харчування згідно зі статтею 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та статтею 325 Кримінального кодексу України за порушення санітарних правил і норм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: