У притулку для тварин «Милосердя» заявляють про тиск з боку нардепа

maxresdefault

Притулок «Милосердя» для тварин звернувся з відкритим листом до депутата Андрія Неміровського у відповідь на його запит щодо діяльності притулку «Милосердя» та Львівського товариства захисту тварин. Таким чином притулок відреагував на звинувачення у жорстокому поводженні із тваринами, розкраданні грошей та присвоєнні коштів.

Притулок «Милосердя» для тварин звернувся з відкритим листом до депутата Андрія Неміровського у відповідь на його запит щодо діяльності притулку та Львівського товариства захисту тварин.

Таким чином притулок відреагував на звинувачення у жорстокому поводженні із тваринами, розкраданні грошей та присвоєнні коштів.

Про це йдеться на сторінці притулку «Милосердя» у Фейсбуку.

Як видно із тексту, нардеп звернувся із запитом у органи місцевої влади, де звинуватив волонтерів у жорстокому поводженні із тваринами, заборонах проводити незалежні перевірки та у розкраданні коштів.

У відкритому листі притулку детально спростовуються тези звернення депутата Ігора Неміровського. Наприклад, у зверненні йдеться, що «директором здійснюється жорсткий опір в допуску на територію належних органів».

Утім, керівники притулку нагадують, що 2015 році відбулась комплексна перевірка притулку «Милосердя» з боку управління ветеринарної медицини м. Львова. З документами можна ознайомитися тут.

Також у прокуратуру Львова було надіслано запит щодо фактів жорстокого поводження із тваринами у притулку. У 2015 році після численних перевірок була закрита кримінальна справа №40090002850 проти притулку «Милосердя» щодо жорсткого поводження з тваринами. З керівництва притулку зняті всі обвинувачення. Під час річної справи, відповідні уповноважені органи влади ретельно оглядали умови утримання собак, територію, всі приміщення, комунікації та інше, - йдеться у відповіді притулку.

Читайте також: Як живуть мешканці єдиного у Львові притулку «Милосердя» (фото)

Більше із спростуваннями щодо роботи притулку можна ознайомитися тут.

«Ми звертаємось до Вас з пропозицію, розпочніть діалог з Львівським товариством захисту тварин, послухайте іншу сторону, врахуйте вище викладені факти. Ви автор змін до ЗУ «Про захист тварин від жорстокого поводження» але застосовуєте його зовсім не до тих, хто зчиняє злочини проти тварин», – йдеться у відкритому листі.

У притулку Дивись.info розповіли, що вважають подібні заяви способом тиску на волонтерів та засобом інформаційної війни проти притулку, що триває з 2014 року:

«Ще 2014 року це все почалося. Кожного року на нас пишуть скарги, відбуваються перевірки, утім, нічого страшного не знаходять. Так, у нас немає постійного фінансування, тому живемо на членські внески і організувати перебудову притулку ми не маємо можливості. Притулок дуже переповнений. За останній тиждень нам підкинули дві собаки. У першу чергу ми дбаємо про безпеку тварин. В умовах переповненого притулку ми не можемо кожну собаку посадити окремо. Також бракує людей, які б приїжджали і прибирали у кімнатах.

Я не знаю, кому потрібні ці постійні скарги на нас. Був уже і підпал, перевірки прокуратури, всі справи позакривали, бо немає складу злочину. Просто притулок потребує допомоги. Грошей, які виділяє ЛМР, 81 тисяча гривень, вистачає на півроку.

Мені прикро, що депутат Неміровський, який просуває запит, не звертає увагу на більш серйозніші проблеми, що стосуються безпритульних тварин. Так, у нас некрасиво на території притулку, але над тваринами ми не знущаємося. Андрій Неміровський не розібрався, і відразу почав ставити нас на одну планку із живодерами», – розповіла у коментарі ІА Дивись.info голова ЛТЗТ, керівник притулку «Милосердя» Наталія Кузнєцова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: