Як у центрі Львова знімають пригодницьке кіно (фото)

unnamed (7)

Сьогодні на площі Ринок тривають повномасштабні зйомки художнього фільму. Перед Ратушею вже облаштований знімальний майданчик.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info з місця подій.

Виробництво фільму здійснюється на умовах держзамовлення та за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Художня пригодницька кінострічка матиме назву «Шляхетні волоцюги».

Зйомки тривають з 9 години ранку, зараз знімають сцену міського базару - посеред площі Ринок встановили ятки із різними товарами, привели кілька десятків акторів масовки.

Водночас, робота над фільмом супроводжується великою увагою з боку перехожих - біля майданчика зібралося чимало людей. До слова, через сьогоднішні зйомки, змінився маршрут руху трамваїв, що зазвичай курсують через площу Ринок.

«У зв’язку зі знімальним процесом, сьогодні з 07.00 год. до 19.00 год., площа Ринок на один день повністю перетвориться на кіномайданчик. Просимо вибачення у мешканців та гостей міста за певні незручності з громадським транспортом», – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

«Окрім площі Ринок, для зйомок фільму також будуть задіяні ще площа Музейна, двір Собору Святого Юра, вулиця Вірменська, Вірменський дворик. Але найбільший майданчик для зйомок залишається на площі Ринок. Для нас дуже важливо, що до зйомки залучені львівські актори», – додала Ольга Райтер, голова Львівської кінокомісії.

Також для зйомок фільму використають і ретротрамвай 1909 року випуску, який ЛКП «Львівелектротранс» передає в оренду фільммейкерам «Ганзафільм» для процесу зйомок стрічки «Шляхетні волоцюги». Вартість оренди трамваю з урахуванням знижки для «Ганзафілм» становить 1 тис. грн. в одну годину.

«Цей трамвай – це унікальний зразок ще австрійського машинобудування. На сьогодні у світі зберіглося три таких трамваї: два в Польщі і один у Львові. Назва трамвая Sanok SN1. Також компанія «Ганзафільм» зобов’язується компенсувати збитки для підприємства, які пов’язані із змінами в русі трамваїв 1, 2 і 9», – наголосив Іван Бондар, начальник відділу зв’язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: