Ні машини, ні грошей: львів’яни стали жертвами шахраїв

2D0E7667-83F4-4B85-8C91-4F4B5DE2C65C_mw800_mh600_s

Потерпілі віддали значні суми коштів аферистам, які пообіцяли їм придбати за кордоном дешеві престижні іномарки.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

У Франківський відділ поліції звернулася за допомогою 57-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що чотири роки тому передала чоловікові, ім’я та прізвище якого наводить у заяві, 8 000 доларів США. Він мав за ці кошти купити за кордоном для заявниці іномарку. Однак ані автомобіль не пригнав, ані гроші не повернув.

В подібній ситуації опинився і 36-річний львів’янин. Про це він повідомив у своїй заяві в Залізничний відділ поліції. За словами чоловіка, у 2013 році він повірив знайомому, 34-річному місцевому мешканцю, який пообіцяв придбати за кордоном автомобіль, та передав йому 25 000 доларів США. Відтоді зловмисник зустрічей уникає, і кошти не повернув.

Слід сказати, що заявник не єдиний, хто довірився цьому спритнику. До поліції загалом вже звернулося восьмеро потерпілих, у яких він взяв значні суми валютних коштів на купівлю автомобілів за межами України.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимум, що загрожує зловмисникам, - обмеження волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: