Пенсійна система повинна бути зорієнтована на фінансову стійкість, — Мінсоцполітики

pensiya-foto

Директорка департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Валентина Кудін розповіла про основні принципи пропонованої пенсійної системи.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

18 серпня на прес-конференції директорка департаменту пенсійного забезпечення Міністерства соціальної політики України Валентина Кудін означила основні принципи пропонованої пенсійної системи.

За її словами, пропонована нова пенсійна система України нічим не відрізнятимуться від світових пенсійних систем.

«Усі пенсійні системи повинні бути, у першу чергу, зорієнтовані на їх фінансову стійкість. Якщо система фінансово не стійка, виникає ситуація, коли фактично ті учасники, які розраховували на певний розмір доходу при досягненні пенсійного віку опиняються у ситуації, коли їм кажуть: «Вибачте, але фінансова ситуація така, що ми можемо забезпечити виключно такий рівень», — пояснює Валентина Кудін.

Читайте також: Які категорії населення отримують найвищі пенсії в Україні

Другий принцип — це принцип солідарності між поколіннями.

«Кожен із зайнятого населення має усвідомлювати, що він має певні зобов’язання щодо попередніх поколінь, а також зведених раніше об’єктів інфраструктури тощо», — зазначила директорка департаменту.

Наступний принцип, який поширений у більшості держав, за словами Валентини Кудін, це отримання достатнього доходу учасниками страхової системи, які повністю виконали свої зобов’язання в страховій системі.

«Нагадаю, що страхова система побудована на простих принципах: ти підписуєшся під угодою,  виконуєш ці зобов’язанні і розраховуєш на те, що ти будеш отримувати пенсійні виплати», — додала представниця Мінсоцполітики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: