Поліція оголосила підозру членам виборчої комісії у Черкасах

20170818120327-637b4cd8ff270dd52df0308881ba42fc-800x440

Члени виборчої комісії намагалися сфальсифікувати результати виборів депутатів до Черкаської обласної ради, які відбулися 25 жовтня 2015 року. Тепер їм загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Як повідомили у поліції Черкаської області, підозрюваним оголошено підозру у вчинені злочину і обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, передає Zaxid.net

Мова йде про вибори до Черкаської обласної ради. Як писала координатор громадської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, тоді о 3:20 год. Черкаська обласна ТВК підписала сфальшований протокол про результати виборів депутатів Черкаської обласної ради. Різниця між даними, які надійшли до ТВК і була на руках у ряду суб’єктів виборчого процесу разюча: прохідний бал отримав «Опозиційний блок», а «БПП-Солідарність» - на 5,5% більше голосів. Деякі партії втратили частину голосів виборців – Партія ветеранів Афганістану (з 5,01% до 2,79%), Укроп (від 6,49% до 4,8%), ВО «Свобода» (від 7,51% до 6,28%). У решти прибрали до пів відсотка голосів.

Після оприлюднення даних протоколу вночі, 4 листопада 2015 року, 8 партій, що втратили за рахунок фальшування, вимагали у голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка та керівника обласної УМВС Владислава Пустовара дотримання законодавства, покарання винуватців та забезпечення чесного результату голосування. На той момент голова обласної ТВК Свергунов Микола зник у невідомому напрямку, а членів комісії вдалось забрати на засідання за допомогою правоохоронців. І вже 5 листопада об 11:39 було підписано новий, «уточнений», протокол з іншими даними, а постанова №76 з «неточними» результатами протоколу втратила чинність. Комісія вирішила внести зміни до встановлених результатів виборів депутатів Черкаської обласної ради у багатомандатному окрузі шляхом складання протоколу про результати виборів з приміткою «уточнений».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: