У Львові стартує фестиваль класичної музики LvivMozArt

Сьогодні, 18 серпня, розпочинається наймузичніша подія серпня LvivMozArt. Міжнародний фестиваль триватиме 8 днів та поєднає у собі класику й абсолютно нові формати її виконання. Попереду – безліч незвичних інсталяцій та перформансів, грандіозні опери та симфонічні й камерні концерти, візуальне мистецтво та виступи зірок світової сцени. «Компанія Ензим» – срібний партнер заходу.

Подія світового масштабу LvivMozArt – це мистецький проект, який об'єднуватиме найкращих музикантів України та світу. Срібним партнером міжнародного фестивалю класичної музики є «Компанія Ензим». Наше підприємство підтримує LvivMozArt, адже ми дуже схожі: беручи витоки в давнині, віднаходимо себе в сучасності та натхненно прямуємо в майбутнє. Як зазначає гендиректор компанії, долучаючись до формування нової музичної історії, ми разом підтримуємо репутацію рідного Львова як культурної столиці України.

«Ми – львівське підприємство, створене більше ста років тому, і нам дуже важливо підтримати розвиток міста. Адже це не просто капіталовкладення, а інвестиції у наше з вами майбутнє! Фестиваль LvivMozArt концептуально нам дуже близький, адже «Компанія Ензим» бере свої витоки в австрійські часи, наприкінці ХІХ століття, і відродилася уже в новітній історії. А завдяки цьому фестивалю ми віднаходимо для себе Ксавера Моцарта, віднаходимо Львів для Європи, а класична музика, що дуже важливо, знаходить інтерес у молоді. Ми певні, цей фестиваль відкриє нову сторінку львівської історії», – каже генеральний директор «Компанії Ензим» Олена Вовк.

Захід присвячений молодшому сину композитора Моцарта – Францу Ксаверу. Як розповідає ідейна натхненниця та засновниця фестивалю диригент Оксана Линів, він присвятив Львову 30 років життя та приніс сюди нову музичну традицію, однак був несправедливо забутий. Тож мета заходу – сформувати сучасну музичну історію, за допомогою відродження глибокої спадщини, а також усвідомити глибину міжнародних зв’язків львів’ян.

«Компанія Ензим» вестиме відеощоденник фестивалю LvivMozArt. Переглянути відеоролики можна буде щодня на нашій сторінці  у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: