У психіатричній лікарні суворого режиму завершили опис історій хвороб до 1991 року

20915183_1957631201188104_7335441274319039773_n

Члени робочої групи завершили опис усіх виявлених історій хвороб державного закладу «Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України» до 1991 року включно.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила в.о. міністра МОЗ Уляна Супрун.

«Після мого останнього візиту у державний заклад «Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом МОЗ України» з метою збереження архівних документів та належного їх обліку я звернулася за рекомендаціями до Державної архівної служби України та Центрального державного архіву вищих органів влади та управління. В результаті ми створили робочу групу, яка працювала над проведенням обліку та попередньої експертизи цінності виявлених історій хвороб пацієнтів, які перебували в лікарні до 1991 року», – написала Уляна Супрун.

Вона додала, що у п'ятницю члени робочої групи завершили опис усіх виявлених історій хвороб до 1991 року включно. Після підбиття підсумків їхньої роботи потрібно буде розпочинати наступний етап з проведення передбаченої законодавством експертизи цінності уже із залученням психіатрів, істориків, архівістів та, звісно ж, правозахисників.

Супрун зазначила, що лише після завершення повноцінної експертизи більше ніж 11 тисяч історій хвороб має прийматися рішення про їхню подальшу долю та місце зберігання документів. Оскільки вони містять інформацію загальнодержавного значення, важливо здійснити всі кроки відповідно до закону та без поспіху.

«Ми хочемо, щоб приклад цього архіву став нагадуванням для нас усіх щодо засадничої цінності медицини - захищати свою незалежність від політичних інтересів та впливів, і окреслювати власний моральний курс захисту людського здоров’я та гідності всупереч будь-яким режимам.

Будемо тримати вас у курсі розвитку подій!» – написала в.о. міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: