Глава Пентагону розповів, чому їде до Києва

detail_99e2e015af346b980d147796eba3f966

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту в Україну має намір підтвердити стратегічне партнерство Вашингтона і Києва.

Про це він заявив у неділю, 20 серпня, пише Главком з посиланням на сайт Пентагону.

«Я їду в Україну, щоб відзначити День незалежності України, і просто щоб переконатися, що вони знають, що ми усвідомлюємо цінності і те, що вони намагаються зібрати з історії, яка в них була. Нелегко зробити демократію. Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність. Тому я збираюся піти на парад там у День незалежності, і я планую зустрітися з президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, і підкреслити нашу відданість стратегічному партнерству і нашу підтримку їхньому суверенітету і територіальної цілісності та дати поради щодо нарощування потенціалу своїх сил», - сказав Меттіс.

Він також нагадав, що в той же час до Києва приїде спеціальний представник США по Україні Курт Волкер.

«Як і в багатьох інших місцях в світі, зараз я підтримую дипломатичне керівництво, зусилля держсекретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО та Україною і продовжувати наполягати на виконанні Росією зобов'язань по Мінським домовленостям. І це включає негайне припинення вогню, виведення важкої зброї і безперешкодний доступ спостерігачів ОБСЄ», – додав міністр оборони США.

Як повідомлялося, глава Пентагону Джеймс Меттіс відвідає Київ у День незалежності України.

Він має намір зустрітися з Президентом Петром Порошенком і міністром оборони Степаном Полтораком.

Курт Волкер був призначений спецпредставником США щодо України на початку липня.

Нагадаємо, 6 серпня повідомлялося, що представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер відвідає Москву для зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Зокрема, відповідна домовленість була досягнута на переговорах глави Держдепу США Рекса Тіллерсона і глави МЗС РФ Сергія Лаврова в Манілі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: