На могилі Героя АТО Миколи Штинди в Долішньому встановили пам'ятник

ljks_1503296693_613x405.873046875_3_0

У неділю, 20 серпня, у селі Долішнє на Стрийщині відкрили та освятили пам’ятник на могилі Миколи Штинди, який проходив службу у складі 24 ОМБр та загинув три роки тому під час виконання бойового завдання, внаслідок артилерійського обстрілу поблизу смт Георгіївка Луганської області.

Про це повідомили в ЛОДА.

Указом Президента України № 144/2015 від 14 березня 2015 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Миколу Штинду нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно). Віддати шану Герою прийшли його рідні, близькі, друзі, члени «Спілки учасників АТО Стрийщини».

Серед присутніх були заступник голови-керівник апарату Львівської облдержадміністрації Маріанна Вільшинська, представники районної влади,  а також матері загиблих воїнів АТО Стрийщини, представники громадськості та односельці.

Після недільної Літургії у місцевому храмі та парастасу за загиблими в АТО земляками, всі урочистою ходою рушили на місцеве кладовище, де сільський парох о. Тарас Костик освятив пам’ятник, встановлений на могилі Героя, та відправив панахиду. Після цього відбувся мітинг – реквієм.

Маріанна Вільшинська, заступник голови-керівник апарату ЛОДА вручила матері Героя «Орден матері бійця АТО».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: