Першокласники 9 шкіл Львівщини не отримуватимуть домашніх завдань

why2
Фото ілюстратвине. Джерело: vyatkakirov.ru

На Львівщині у вересні стартує пілотний державний стандарт початкової освіти.

Про це під час прес-конференції, 21 серпня, повідомила директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій, передає ІА Дивись.info.

1 вересня першокласники 9 шкіл області навчатимуться за пілотним державним стандартом початкової освіти. За словами Любомири Мандзій, на них чекає інтегроване навчання.

«Це не буде навчання за принципом: сьогодні математика і ми вчимося рахувати до 5, на літературі — вивчаємо одну літеру і більше нічого. Це буде логічно побудована структура. Якщо у нас сьогодні первоцвіт, то він у нас і на літературі, і на математиці ми рахуємо листочки первоцвіту тощо», — каже директорка департаменту освіти.

Любомира Мандзій каже, що дітки у таких школах навчатимуться не за підручниками, як всі інші, а за спеціальними матеріалами. Так, у кожному класі буде облаштована зона, де вони зберігатимуться і діти самостійно їх братимуть.

«Цей пілотний проект не передбачає домашніх завдань, все буде відбуватися на уроках. Ми розуміємо, що та кількість інформації, яку отримує дитина у першому класі, для неї завелика. А тому розвантажуємо навчальний процес», — пояснює Любомира Мандзій.

Матеріали «пілоту» розробляли самі вчителі шкіл, які викладатимуть першачкам. Робили вони це на спеціальних тренінгах і зараз кожен навчальний заклад матиме матеріали для 1 місяця роботи. Пізніше школи отримають решту.

Спочатку у цьому всеукраїнському експерименті мали брати участь лише 4 школи, але згодом, через підвищений інтерес до проекту, до нього залучили ще 5 шкіл:

  • Львівська школа №66
  • Львівська початкова школа «Світанок»
  • Бродівська школа №3
  • Дрогобицька школа №2
  • Школа «Малюк»
  • «Дивосвіт»
  • Львівська школа №99
  • Золочівський НВК «Школа радості»
  • Сокальська школа №3.

«Цього року нас чекає перенавчання всіх вчителів початкової школи, які у 2018 році підуть на повністю нову українську школу. Це більше 2 тисяч людей, тому ми цього року розширили географію пілотних шкіл, щоби на їх базі перенавчати тих вчителів, які підуть наступного року у перший клас», — зазначає директорка департаменту освіти і науки.

Нагадаємо, на Львівщині призупинили роботу 9 шкіл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: