Смертельна ДТП з кортежем Димінського: що відомо на даний момент

1434132_1479055
Фото з соцмереж

Вже кілька днів у мережі львів’яни обговорюють резонансну ДТП за участі кортежа бізнесмена Димінського. В результаті зіткнення автомобілів жінка-водій загинула.

ІА Дивись.info зібрала повну інформацію, яка є наразі щодо обставин та наслідків ДТП.

Що, де, коли?

18 серпня очевидці події повідомили у Фейсбук, що близько 15.00 на автодорозі Львів – Краковець у селі Ямельня, Яворівського району, сталася смертельна ДТП. В результаті цього на місці загинула жінка, водій автомобіля «Опель Астра».

Тоді ж очевидці писали у соцмережах, що в ДТП потрапив також один із автомобілів кортежа бізнесмена Петра Димінського. Як повідомили ZAXID.NET очевидці ДТП, за кермом автомобіля, що потрапив у ДТП був Петро Димінський, який потім закрився у позашляховику охорони, натомість охоронець бізнесмена стверджує, що саме він був за кермом Mercedes S 65 AMG.

Незабаром у поліції підтвердили наведену інформацію щодо певних обставин ДТП, додавши, що за попередньою версією слідства, саме Мерседес є винуватцем трагедії:

Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Mercedes-Benz S-65 AMG» скоїв зіткнення з автомобілем «Опель Астра», яким керувала 31-річна місцева мешканка. Від отриманих травм жінка-водій померла на місці події. За фактом скоєння ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого».

Заарештований охоронець

В результаті події, відповідальність за усе скоєне взяв на себе 43-х річний охоронець Петра Димінського, який заявив, що на момент ДТП був за кермом Мерседеса. Втім, судячи зі слів поліції, вони ще перевіряють покази охоронця. «На даний час слідство встановлює обставини ДТП, перевіряє свідчення затриманого та опитує очевидців. Зокрема, розглядається версія, що у момент зіткнення автомобілів за кермом “Мерседеса” перебувала інша особа».

Водночас, рішенням Галицького районного суду Львова охоронця, Андрія Борща, таки було затримано на два місяці без можливості внесення застави. Як повідомляє 5 канал, Андрій Борщ  зазвичай їздить кортежем у машині охорони бізнесмена Димінського. Того дня автоескорт також супроводжував машину львівського бізнесмена.

Чи був Димінський?

У цьому питанні покази свідків та офіційного слідства серйозно розходяться. Саме тому поліція вчора попросила розповсюдити інформацію про пошук свідків: «Для встановлення усіх обставин події, зокрема й особи водія, котрий у момент зіткнення перебував за кермом “Мерседеса”, правоохоронці просять зголоситися очевидців ДТП, а також водіїв, автомобілі яких обладнанні відеореєстраторами і котрі 18 серпня близько 15.00 проїжджали автодорогою Львів – Краковець, зокрема селом Ямельня. Телефонуйте на оперативну лінію 102 або звертайтесь у найближчий відділ поліції», - йшлося у повідомленні.

Важливо, що попри численні свідчення у соцмережах, із поліцією ніхто не співпрацював.

Що було далі?

Жінку, яка загинула у ДТП, поховали вчора, 20 серпня, у селі Ямельня, звідки вона родом. Люди у соцмережах висловлювали слова скорботи на її сторінці, а також на сторінках родини.

Наступного дня після аварії родичі загиблої жінки звинуватили у її смерті бізнесмена. Степан Мацевко, брат загиблої, написав: «Після ДТП до авто Димінського підійшов його охоронець і стверджував що це він був за кермом Мерседеса. Зіткнення було дуже сильним, з авто сестри не залишилося нічого, мерседес злетів в кювет і врізався в дерево. Але чомусь на водію, який стверджує що був за кермом, нема жодної подряпини чи синця. Також є свідки, які бачили як Димінський пересідав у позашляховик. Тепер він максимально замітає сліди і уникає кримінальної відповідальності».

Допомогти слідству

Поліція наголошує, що наразі ніхто із очевидців ДТП не дав офіційних свідчень. Цю інформацію оприлюднили у поліції вчора, 20 серпня. Станом на ранок 21 серпня, як пояснили Дивись.info  у відділі комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області, жоден із свідків досі не зголосився надати слідству власні свідчення.

“Розглядається версія, що у момент зіткнення автомобілів за кермом “Мерседеса” перебувала інша особа. Інформація про це з’явилась у соцмережах та викликала широкий суспільний резонанс. Не зважаючи на це, жодна особа, яка нібито була очевидцем вказаної події – станом на сьогодні не зголосилась та інформації щодо обставин ДТП так і не надала».

Нагадуємо, що лише повноцінна картина того, що сталося, допоможе правоохоронцям притягнути винних до відповідальності, тож просимо усіх очевидців звертатися до поліції та надати свої свідчення:

«Телефонуйте на оперативну лінію 102 або звертайтесь у найближчий відділ поліції», - додають у поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: