В ЛОДА пояснили, чому закривають школи

shkola
Фото ілюстративне. Джерело: Волинське Агентство Розслідувань

Цьогоріч у Львівській області призупинили діяльність 9 шкіл.

За словами директорки департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації, якість освіти у малокомплектних школах залишає бажати кращого, інформує Дивись.info.

Наразі на Львівщині призупинили діяльність 9 шкіл: 6 в районах та 3 в об’єднаних територіальних громадах. Любомира Мандзій, директорка департаменту освіти і науки ЛОДА, каже, що це пов’язано із якістю освіти у них.

«Ми проаналізували результати ЗНО. Львівщина перша за результатами оцінювання, але це стало можливим за рахунок спеціалізованих шкіл і гімназій, — зазначає директорка департаменту. — Наведу приклад однієї зі шкіл. Там було шестеро випускників. Троє з них взагалі не подолали поріг у 100 балів. Двоє набрали від 100 до 120 балів. І одна дитина набрала від 120 до 140 балів на ЗНО. Це свідчить про те, що там немає якісної освіти».

Читайте також: Школи Львівщини забезпечені новими підручниками на 25%

Любомира Мандзій розповіла, що у малокомплектних школах перший клас навчається разом з третім, другий — з четвертим. Самі ж заклади облаштовані в пристосованих приміщеннях, де немає належних умов для навчання.

«Ми не проти шкіл, але ми за якість освіти. Я собі складно уявляю, як ці діти будуть інтегруватися з наступного року», — додала директорка департаменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: