Рентна плата за користування надрами у 2018 може становити 60 мільйонів

1466586240-3444
Фото: REUTERS

За попередніми прогнозами, з 2018 року рентні платежі за користування надрами складуть близько 60 млн грн.

Про це під час прес-конференції заявив Михайло Мельник, директор департаменту ПЕК та енергозбереження Львівської ОДА, повідомляє Дивись.info.

За прогнозами аналітиків, з 2018 року рентні платежі за користування надрами України складуть близько 60 млн грн. При цьому, з 2018 року має вступити в дію закон, що залишає 5% від видобутку нафти і газу на місцях.

Читайте також: Львівщина третя в Україні за кількістю газо- та нафтородовищ

«З 1 січня 2018 року ми матимемо фінансовий ресурс від рентних платежів. 5% надходжень від рентних платежів будуть залишатися на місцях. 2% — в обласному бюджеті, 2% — в районі і ще 1% — у місцевих бюджетах», — нагадав Михайло Мельник.

За словами директора департаменту ПЕК та енергозбереження, цей ресурс допоможе громадам на місцях розраховувати, що і куди вкладати для розвитку.

Нагадаємо, на Львівщині збільшили видобуток природного газу від початку року.

Зазначимо, проект закону №3038 було ініційовано та внесено на розгляд Верховної Ради ще восени 2015 року, однак винесено на голосування лише цього року. В ніч на 21 грудня 2016 року депутати від Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту», а також Радикальної партії виступили із пропозицією підтримати закон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: