У Львові презентували звіт прозорості видобувних галузей

5805b34f092cd-news1454472993_1200
Фото: Kursiv.kz

У Львові фахівці презентували звіт прозорості видобувних галузей: вугілля, нафти, природного газу тощо.

Про повідомляє кореспондент Дивись.info.

Лише 51 з 97 видобувних компаній надали відповіді на запит в рамках підготовки Звіту ініціативи прозорості видобувних галузей.

«Ініціатива прозорості у видобувній галузі — це міжнародний стандарт прозорості видобувної галузі, головна мета якого – розкриття всіх фінансових потоків в галузі. Тобто країни, які впроваджують цей стандарт прозорості, зобов’язуються розкривати платежі, з одного боку компаній, які ті здійснюють у центральні і регіональні бюджети, з іншого боку — з боку держави або уряду країни, яка імплементує цю ініціативу також показувати ці платежі і фінансові потоки», — каже регіональний представник «Асоціації Енерготрансарентність» Владислав Дейнеко.

За його словами, цей стандарт впроваджується у 52 країнах світу. Україна приєдналася до ініціативи у 2013 році.

«У 2015 році ми підготували перший звіт, цього року презентували другий. Цей звіт охоплює сфери видобутку і транспортування нафти і газу, вуглевидобувної галузі, залізної руди, а також видобуток титанових і марганцевих руд», — додає Владислав Дейнеко.

Звіт підготувала незалежна аудитингова компанія Ernst & Young. Він охоплює діяльність 670 компаній, а це фактично 95% усіх компаній видобувних галузей України.

«Це повністю розкрита інформація про регулювання видобувної галузі, про те, яким чином проводяться тендери, розподіляються ліцензії, взагалі тут є дані про всі компанії, які отримали ліцензії, на який термін, які родовища, контракти про розподіл продукції. Важливою є інформація про бенефіціарне право. Розкривається інформація про обсяги транзиту вуглеводів, про обсяг видобутку тощо», — каже Владислав Дейнеко.

Нагадаємо, на Львівщині збільшили видобуток природного газу від початку року. При цьому, Львівська область є третьою в Україні за обсягами залежу нафти і газу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: