У Росії за шахрайство затримали керівника «Гоголь-центру»

_97477752_hi041197450

Художнього керівника «Гоголь-центру» Кирила Серебреннікова затримали за підозрою в організації розкрадання не менше 68 млн рублів (29 млн грн), повідомляє Слідчий комітет Росії (СКР). Раніше у цій справі проходили його колишні підлеглі, одна з яких дала свідчення проти режисера.

Про це інформує ВВС Україна.

Дії режисера Серебреннікова кваліфікують за статтею про шахрайство в особливо великому розмірі, повідомляється на сайті СКР.

Йдеться про розкрадання грошей, виділених у 2011-2014 роках на реалізацію проекту «Платформа», сказано в повідомленні.

Раніше у цій справі затримали колишніх співробітників Серебреннікова. Слідство має намір висунути Серебреннікову звинувачення і обрати запобіжний захід.

Що відомо про затримання

Режисера відправлять у СІЗО або під домашній арешт, повідомляє агенція «Інтерфакс», посилаючись на джерело, знайоме з ситуацією.

Серебреннікова затримали в Санкт-Петербурзі та доставили в Москву, сказав телеканалу «Дождь» його адвокат Дмитро Харитонов. За його інформацією, зараз художній керівник «Гоголь-центру» знаходиться в СКР. Цю інформацію підтвердило виданню РБК джерело в центральному апараті відомства.

Актор Олександр Горчілін, який бере участь в зйомках фільму Серебреннікова про Віктора Цоя, розповів Російській службі Бі-бі-сі, що у вівторок в Петербурзі мав бути черговий знімальний день, але Серебренніков не прийшов.

Справа «Платформи»

Справу про шахрайство з бюджетними грошима, виділеними на проект «Платформа», порушили ще у 2015 році, але відомо про неї стало лише у травні цього року, після того як в «Гоголь-центрі», вдома у Серебреннікова і ще за кількома адресами пройшли обшуки.

Досі обвинуваченими у справі проходили колишній бухгалтер театральної компанії «Сьома студія» Ніна Масляєва, її колишній гендиректор Юрій Ітин і колишній директор «Гоголь-центру» Олексій Малобродский. Справу проти них порушено за тією ж статтею, що й зараз проти Серебреннікова - про шахрайство в особливо великому розмірі.

За версією слідства, керівництво «Сьомої студії» вступило в змову з метою вкрасти кошти, виділені з бюджету на театральні постановки. Слідство стверджує, що викрали гроші, виділені на спектакль «Сон літньої ночі», а саму виставу не поставили.

Глядачі, які бачили спектакль, номінований на премію «Золота маска», готові були свідчити про це в суді, але це не вплинуло на хід справи.

Серебренніков досі проходив у справі як свідок. На його захист виступали театральні діячі, зокрема Олег Табаков, Чулпан Хаматова, Євген Миронов і Марк Захаров. Гендиректор Великого театру Володимир Урін направив президенту Росії Володимиру Путіну лист, у якому висловив незгоду з обшуками в «Гоголь-центрі» і квартирі режисера.

Президент Росії розповів, що лист Миронова прочитав, але остаточно розібратися в ситуації може тільки суд.

Масляєва і Малобродскій перебувають у СІЗО з травня. Ітина відправили під домашній арешт.

У червні Масляєва повністю визнала вину і пішла на угоду зі слідством, а на початку серпня стало відомо, що Масляєва дала свідчення проти Серебреннікова.

«Сьома студія» - театральна трупа, яку створив Серебренніков у 2012 році. Студія поставила понад 10 постановок, а потім артисти трупи приєдналися до складу театру «Гоголь-центр».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: