Димінський проігнорував допит у справі про смертельне ДТП, — Геращенко

f419206-00340238

Бізнесмен Петро Димінський не прибув на допит у поліцію на 10 ранку середи у справі про смертельну ДТП на Львівщині.

Про це повідомив член колегії МВС Антон Геращенко, інформує Українська правда.

«Він не прибув на допит, який був запланований на 10 ранку сьогодні», - зазначив Геращенко.

Він додав, що Димінському вручили дві повістки на допит, друга - на п’ятницю.

На запитання, що робитиме поліція, якщо Димінський вдруге не з’явиться на допит, Геращенко відповів:

«Тоді буде рішення слідчого про привід на допит», - сказав він, уточнивши, що в такому разі слідчий зможе застосувати силу, щоб в межах закону Димінський таки прибув на допит.

Додамо, що журналістам ІА Дивись.info не надали офіційного підтвердження у ГУ НП у Львівській області та МВС України чи з'явився Петро Димінський на допит.

Нагадаємо, вчора з'явилась інформація, що слідство отримало беззаперечні докази того, що охоронець бізнесмена Петра Димінського не був за кермом автомобіля, через зіткрення з яким загинула жінка. Також Антон Геращенко повідомляв, що Димінський покинув Україну, не надавши взірці ДНК для слідчих дій.

21 серпня вранці Димінському була офіційно вручена повістка на допит і він був попереджений, що йому буде запропоновано здати зразок своєї ДНК слідчому.

Як ми повідомляли раніше, 18 серпня очевидці події повідомили у Фейсбук, що близько 15.00 на автодорозі Львів – Краковець у селі Ямельня, Яворівського району, сталася смертельна ДТП. В результаті цього на місці загинула жінка, водій автомобіля «Опель Астра».

Тоді ж очевидці писали у соцмережах, що в ДТП потрапив також один із автомобілів кортежа бізнесмена Петра Димінського. Як повідомили ZAXID.NET очевидці ДТП, за кермом автомобіля, що потрапив у ДТП був Петро Димінський, який потім закрився у позашляховику охорони, натомість охоронець бізнесмена стверджує, що саме він був за кермом Mercedes S 65 AMG.

Димінський покинув Україну, не надавши взірці ДНК для слідства, – Геращенко

Незабаром у поліції підтвердили наведену інформацію щодо певних обставин ДТП, додавши, що за попередньою версією слідства, саме Мерседес є винуватцем трагедії:

Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Mercedes-Benz S-65 AMG» скоїв зіткнення з автомобілем «Опель Астра», яким керувала 31-річна місцева мешканка. Від отриманих травм жінка-водій померла на місці події. За фактом скоєння ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – від трьох до восьми років позбавлення волі без права керувати транспортними засобами терміном до трьох років або без такого».

Наступного дня після аварії родичі загиблої жінки звинуватили у її смерті бізнесмена. Степан Мацевко, брат загиблої, написав: «Після ДТП до авто Димінського підійшов його охоронець і стверджував що це він був за кермом Мерседеса. Зіткнення було дуже сильним, з авто сестри не залишилося нічого, мерседес злетів в кювет і врізався в дерево. Але чомусь на водію, який стверджує що був за кермом, нема жодної подряпини чи синця. Також є свідки, які бачили як Димінський пересідав у позашляховик. Тепер він максимально замітає сліди і уникає кримінальної відповідальності».

Водночас, слідство не називало Петра Димінського підозрюваним за даною справою, а задля встановлення достеменних обставин трагедії, бізнесмену було запропоновано надати взірці ДНК, аби порівняти їх із матеріалом, що зберігся на подушці безпеки автомобіля, що потрапив у ДТП. За словами поліції, Петро Димінський не відмовився від того, аби надати взірці ДНК.

Дивіться також відео, зняте очевидцями на місці події тут.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: