Лауреат Каннського кінофестивалю зніматиме кіно на Львівщині

admin_articles_32902h14j1

1 вересня у Львові та Львівській області розпочнуться зйомки повнометражного художнього фільму – драми «Ефір» відомого польського кінорежисера Кшиштофа Зануссі.

Про це пише POLUKR.net з посиланням на ДержКіно України, за підтримки якого створюють картину.

Дія містичної драми «Ефір» розгортається в часи Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією, на теренах української Галіції та Поділля. Це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти, щоб отримати владу над іншими людьми.

«Фільм «Ефір» говорить про Зло, яке я пишу з великої літери в тому сенсі, що це більше, ніж відсутність добра. Пам’ять про злочини, які люди виявляються здатними допустити, це та сила, яка тягне людину до смерті. Про це йдеться у міфі про Фауста, до якого я свідомо посилаюся. З іншого боку, я маю на увазі, Ханну Арендт (політичний філософ XX століття, політолог і соціолог. Вважається піонером у дослідженні та класиком визначення тоталітаризму як соціального явища, – ред.) і її спостереження про банальність зла. Думаю, сам злочинець може бути банальним, але зло має жахливу силу і, ймовірно, таку ж свідомість. Принаймні про це говорить християнства, юдаїзм та іслам», – написав Зануссі про майбутню картину у своєму блозі.

Головні ролі у фільмі виконують актори Яцек Понедзялек (Jacek Poniedziałek) з Польщі, Жольт Ласло (Zsolt László) з Угорщини та молодий український актор Остап Вакулюк. До зйомок у стрічці також запросили українських акторів Станіслава Колокольнікова, Марію Рябошапку, Олександра Логінова, Остапа та Дмитра Ступок.

В Україні пройдуть складнопостановочні зйомки з використанням спецефектів, піротехнічних ефектів, тварин, каскадерів, великої кількості акторів масових сцен.

Прем’єра фільму запланована на осінь 2018 року.

«Ефір» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно й отримав держпідтримку розміром 16 млн 650 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 61 млн грн. Стрічку створюють також за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів.

Продюсери: Януш Вахала (Польща), Олена Фетісова та Володимир Козир (Україна, «Кіностудія Інтерфільм»), Джудіт Тус (Угорщина), Уляна Кім (Литва). Сервісні послуги під час зйомок у Львівській області надаватиме компанія «МКК фільм сервіс».

Кшиштоф Зануссі (Krzysztof Zanussi) — польський кіно й театральний режисер, сценарист і кінопродюсер. Народився 1939 року у Варшаві. Фільмографія налічує понад 60 стрічок.

Був віце-президентом Товариства польських кінематографістів, член Комітету кінематографії. Автор кількох книжок, член Товариства польських письменників. З 2002 року — віце-президент Ради Фундації центру національної творчості.

Сенатор Українського католицького університету (2008-2010).

Нагороди:

Лауреат Каннського кінофестивалю в номінації «Режисер» (1980);

Спеціальний приз Венеціанського кінофестивалю (1982)

Головний приз Венеціанського кінофестивалю (1984)

Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня (2009)

Міжнародна премія «Балтийская звезда» (2009)

Лауреат Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень» (2016).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: