До неділі у Львові у парку «Знесіння» триватиме фестиваль ленд-арт скульптур «Баба Род»

img20170824192332787-a536ba8218dfdf6e767fa5a28d512baf

Від учора і до 27 серпня (неділі) у Львові на території парку «Знесіння» відбувається експозиція ленд-арт скульптур «Баба Род».

 

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Назва фестивалю походить від назви плоского пагорбу на території парку, який ще називають Бабиною Горою. Як зазначають організаторами, авторами ленд-арт скульптур є 10 митців з України та США. Вхід на подію – вільний. Щогодини, починаючи з 14.00 год, від музею «Арсенал» є безкоштовний трансфер для усіх охочих відвідати подію.

Фестиваль Баба Род «розповідає» про Світовидове поле, на якому виник первісний Львів, пісковики океану Тетіс (плити з відбитками давніх молюсків можна розглянути в окремій зоні), капища язичницьких богів, до яких привернуть увагу інсталяціями та ін.

Одна з цілей фестивалю – це підтримка парку «Знесіння». Мар’яна Задорожна, директор парку, зазначила: «Парк долучається до ініціативи фестивалю ленд-арту «Баба Род», оскільки це дасть можливість започаткувати хорошу традицію організації таких фестивалів на постійній основі. Це перспективно для розвитку парку та активного залучення відвідувачів. Фестиваль допоможе гостям та мешканцям Львова більше дізнатись про історію парку, про його автентичні та сакральні місця. Особливо добре, що це все відбуватиметься в такому природному еко-стилі.».

Автори скульптур з Харкова, Києва, Ужгорода, які працюють над втіленням проекту, це: Наталія Лісова, Сергій Якунін, Олексій Коношенко, Антон Саєнко, Віталій Кохан, Влодко Кауфман, Юрий Вишняков, Ковач Павло, Ковач Данило. Під час фестивалю свої скульптури з дерева створюватиме також американець Leland Beaty (Ліланд Беті).

Куратори ленд-арт події – Ковач Павло, учасник Відкритої групи, засновник галереї detenpylu Єфремова 26, учасник багатьох українських і міжнародних фестивалів;  Сергій Якунін, майстер ленд-арту; Олексій Коношенко, скульптор.

Програма розпочинається о 14.00 год. і триватиме до пізньої ночі щодня до 27 серпня. Увесь цей час !FESTrepublic відкриє територію для гостей на Сторознесенській з фудкортом та доброю музикою. Програму для окремої дитячої зони забезпечать Дитяча планета та історичний клуб Чорна Галич. Забави для дітлахів будуть щодня до 23.00 год.

У 10-му корпусі !FESTrepublic 26-го серпня відбудеться ембіент-концерт з хором та техно-рейв. Також в рамках фестивалю відвідувачі зможуть відкрити для себе найвужчу вуличку у Львові – вул. Юліана Бачинського.

«Вважаємо, що парк «Знесіння» невиправдано залишається поза інформаційним контекстом у нашому місті, тому такими подіями відкриваємо його знову для всіх, хто буде цими днями у Львові. Базою для прогулянки по ленд-арт об’єктах парку є територія !FESTrepublic - тут ми видамо мапи з основними локаціями та скульптурами, які варто оглянути на Знесінні. Також на території зможете поспілкуватися з митцями, працівниками парку «Знесіння», геологами та істориками», - зазначає співорганізатор події Ляна Мицько.

Уже традиційно на фестивалі діятимуть принципи Zero Waste: на території можна буде придбати скляні бокали для напоїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: