У Львові триває фестиваль «Музика в старому Львові»

muzykavstaromulvovi-890861e9d361ca7051ba5aece545998d

З 13 до 29 серпня у Львові триває IV Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові» у межах партнерства з фестивалем «Музика в старому Кракові». Класична музика звучить в храмах та палацах, а до Львова завітали виконавці і колективи з усієї України, Польщі, США та Північної Ірландії.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Сьогодні о 20.00 у межах фестивалю відбудеться унікальний виступ Яна Слівінського (орган) в Архікафедральній базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії (вул. Катедральна, 1). Там звучатимуть твори європейської та світової класики. Особливістю фестивалю є те, що концерти виходять за межі традиційної сцени та відбуваються в храмах, пам'ятних та історичних місцях. Серед цьогорічних локацій – Римо-католицька катедра, Палац Потоцьких, музей Пінзеля та інші знакові місця королівського Львова. Храми наповнює органна музика, старовинні палати – звуки скрипки, фортепіано.

Нагадаємо, вчора, у День Незалежності, оркестр «Віртуози Львова» презентував у Кракові на закритті фестивалю програму «Геніальні європейці», до якої увійшли твори Вольфганга Амадея Моцарта та його сина Франца Ксавера – «Львівського» Моцарта, а також Антоніо Сальєрі та Максима Березовського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: