У Німеччині заборонили ліворадикальний вебсайт

_97527600_g20blackreut7jul17

Німеччина заборонила ліворадикальний інтернет-портал, звинувачений у тому, що він спонукав до насильства активістів, які влаштували протести під час саміту G20 у Гамбурзі.

Про це інформує ВВС Україна.

Відтепер у Німеччині вважатиметься злочином використання сайту linksunten.indymedia, заявив міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр.

Поліція конфіскувала комп'ютери і знайшла зброю під час рейдів на будинки активістів у районі Баден-Вюртемберг на південному заході країни.

Саміт «Великої двадцятки» 7 липня супроводжувався сутичками антиглобалістів і поліції.

У своєму твіті міністерство внутрішніх справ Німеччиним назвало цей портал «центральною платформою для спілкування ультралівих радикалів, схильних до насильства».

Міністерство каже, що цей портал використовувався для обміну інформації про різні методи насильства і для поширення «антиконституційного екстремістського контенту лівого штибу».

Як повідомив німецький канал ARD, під час рейдів поліції в п'ятницю в активістів вмлучили ножі, кийки, арматуру і катапульти.

У сутичках із антиглобалістами і лівими радикалами на початку липня в Гамбурзі були травмовані майже 200 поліцейських.

Учасники протестів під гаслами «Ласкаво просимо до пекла» грабували крамниці, палили автомобілі і закидали поліцію «коктейлями Молотова» і камінням. У відповідь поліція застосувала проти них водомети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: