В Україні заарештували громадян КНДР, які намагалися викрасти креслення ракет, – CNN

1434717

Американський телеканал CNN опубліковав відеозапис проведеної у 2011 році українськими спецслужбами операції із затримання двох громадян КНДР, які намагалися викрасти інформацію, яка, на їх думку, мала відношення до розробки балістичних ракет, передає Zaxid.net

Американський телеканал CNN опубліковав відеозапис проведеної у 2011 році українськими спецслужбами операції із затримання двох громадян КНДР, які намагалися викрасти інформацію, яка, на їх думку, мала відношення до розробки балістичних ракет, передає Zaxid.net

Відеозапис журналістам CNN на умовах анонімності надав, офіцер СБУ, який в той час працював над справою шпигунів з КНДР. Дане відео було надане на тлі повідомлень ЗМІ про нібито придбання Пхеньяном двигунів українського виробництва для балістичних ракет.

Він також стверджує, що отримання КНДР ракетних технологій є неможливим, оскільки всі їхні спроби були припинені.

На записі видно, як двоє чоловіків, перебуваючи в гаражному приміщенні, фотографують якісь документи. Потім їх заарештовують представники сил безпеки.

Документи, які знімали на камеру громадяни КНДР, були сфабрикованою фальшивкою. Зловмисники вважали, що мають справу з цими кресленнями ракет.

За даними каналу, заарештовані були засуджені до восьми років в'язниці за шпигунство і зараз відбувають ув'язнення в тюрмі в Житомирі. Один з них до цих пір не визнав свою провину, другий зробив це лише частково. Засуджені громадяни КНДР просили екстрадувати їх на батьківщину, проте їм було в цьому відмовлено.

Співрозмовник також розповів телеканалу, що в 2011 році з України було депортовано ще двох громадян Північної Кореї, які прибули в країну через посольство Росії, після спроби отримати ракетне обладнання та пристрої самостійного наведення для ракет типу повітря-повітря.

Крім того, за його словами, в 2015 році з країни було депортовано ще 5 громадян КНДР за «підтримку розвідувальної діяльності КНДР в Україні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: