Сьогодні виповнюється 76 років з Дня народження Богдана Ступки

завантаження (10)

Сьогодні великому українському акторові театру та кіно Богдану Ступці виповнилося б 76 років.

Народився актор 27 серпня 1941 року в смт Куликів (тепер Жовківський район на Львівщині, яке на той час перебувало під нацистською окупацією і входило до складу дистрикту Галичина Генерал-губернаторства.

До сцени його привчили родичі: батько співав у хорі Львівського оперного театру, мамин старший брат був там же солістом, а тітка — головним концертмейстером.

За кулісами театру, Богдан Ступка побачив і почув багатьох видатних співаків повоєнного часу, зокрема Івана Козловського і Сергія Лемешева.

Першою екранною роботою Богдана Ступки стала картина «Мир хатам – війна палацам» (1970), а вже через рік актор з’явився у фільмі «Білий птах із чорною ознакою», який приніс йому першу популярність.

На рахунку в актора більше сотні ролей у театрі та близько сотні в кіно. Серед картин, які принесли Богдану Ступці приголомшливий успіх і стали шедеврами європейського кінематографу, – «Будинок твого батька», «Господи, прости нас грішних», «Діти Сонця», а також польська історична драма Вогнем і мечем, в якій актор зіграв гетьмана Богдана Хмельницького.

У 1999 році Богдан Ступка очолив Міністерство культури України, але пропрацював на посаді всього два роки. Актор зізнався, що державна посада була для нього тягарем, тому в певний момент він знову повернувся у світ кіно.

З 2001 року Богдан Ступка став художнім керівником Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка в Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: