Криворізького журналіста, якого поранили на навчаннях ЗСУ, везуть до Львова

hirurg-v-Melitopole
Фото ілюстративне. Джерело: IClub

Журналіста з Кривого Рогу, який отримав вогнепальне поранення під час командно-штабного навчання з територіальної оборони, привезуть до Львова на лікування.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила його дружина Інна Вовк.

6 липня оператор порталу «Перший криворізький» В'ячеслав Вовк отримав вогнепальне поранення в шию під час навчань військовослужбовців. Сьогодні журналіста доставлять з Дніпра до Львова літаком, аби видалити перші осколки з хребта.

«Близько 13 години Слава буде у Львові. Будемо вдячні колегам Славіка, які зможуть приїхати зустріти нас у львівський аеропорт або військово-медичний центр західного регіону (на вулиці Личаківській). Нас чекає перша операція з видалення осколків з хребта чоловіка. І нам дуже потрібна ваша підтримка», — написала Інна Вовк.

Також, за словами дружини журналіста, вони продовжують збирати гроші на подальшу реабілітацію Станіслава Вовка в Ізраїлі.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=114768422561911&set=a.101043613934392.1073741827.100020862603546&type=3&theater

Нагадаємо, трагедія сталася 6 липня цього року. Оператора ранив у шию з вогнепальної зброї військовослужбовець під час навчань. Пізніше з’ясувалося, що чоловік незаконно придбав зброю, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу.

Портал «Перший Криворізький» повідомляє, що журналіст вирішив взяти участь у зйомках постановочного кадру: він грав роль «провокатора».

Військовослужбовці під час відпрацювання навичок завалили його на підлогу, скували руки і завели в будівлю виконкому, де не було представників ЗМІ. Через кілька хвилин люди під будівлею почули постріл.

За даними видання, після інциденту з будівлі Саксаганського районного виконкому, де проводилися навчання, вийшов військовослужбовець і вигукнув: «Швидка де?».

Пізніше з’ясувалося, що чоловік, який вистрелив, незаконно придбав зброю, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) і за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

«Були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом необережного нанесення тілесного ушкодження. В ході розгляду даного кримінальної справи, працівниками поліції вилучено вогнепальну зброю, споряджену боєприпасами. Вогнепальну зброю підозрюваний в скоєнні злочину незаконно придбав, носив і зберігав без передбаченого законом дозволу», — повідомили у прес-службі Криворізького відділу поліції.

В рамках даних статей підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання під вартою.

Реквізити карт Приват Банк

4149 4393 9030 7571 (карта універсальна)

5168 7573 2133 8198 (карта для виплат)

Волк Инна Александровна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: