Стали доступними до прочитання уривки з майбутньої антології письменників Донбасу «Порода» (тексти)

204797331219031284412617659635309574790384n-11a7308106607ed416ece603d2c2123f

Пропонуємо до уваги читачів уривки із майбутньої антології письменників Донбасу «Порода». Незабаром книга буде презентована у Львові на Форумі видавців.

Упорядники поділилися частиною текстів із читачами Дивись.info в межах інформаційного партнерства, тож пропонуємо до уваги уривки із майбутньої книги.

Тут зібрані вірші Василя Стуса, Івана Світличного, Леоніда Талалая, Василя Голобородька та Олега Солов'я. Незабаром ми опублікуємо уривки прози Емми Андієвської, Ірен Роздобудько та інших авторів, чиї тексти увійшли до збірки.

Уже менше ніж за місяць, на 24 Форумі видавців у Львові презентують Антологію письменників Донбасу «Порода». Організатори видання антології зазначають, що з точки зору вугільної промисловості порода – це дещо непотрібне, але в іншому контексті порода – це найкращі, взірцеві люди.
«Всі ми дуже розраховуємо на те, що коли закінчиться українсько-російська війна, і Україна поверне собі контроль над окупованими територіями, ми зробимо презентації у Донецьку і Луганську із новим виданням антології, куди увійдуть поети, які сьогодні живуть на окупованих територіях, які знаходяться на проукраїнських позиціях, але яких ми не включили до видання суто з питань безпеки, - розповів в інтерв'ю Дивись.info Сергій Жадан, один із членів редколегії антології. - Бо є люди, про яких ми думали і пам’ятали, але вирішили не ризикувати, тому що це питання безпеки».

«У «Антології» також є російськомовні автори, але вони також є представниками української культури, бо всі ці автори себе асоціюють з Україною. Для нас це дуже знаковий крок, оскільки ми вийшли за межі нашої концепції…в цьому є своя благородна місія, аби дати засвітитися тим, хто достойний бути засвіченим. Від себе хочу подякувати Івану Дзюбі, адже передмова цієї книжки – річ глобальна. Він дуже тонко відчув тенденції, вказав основні напрямки. Мені особисто ця «Антологія» цікава тим, що показує Донбас не як регіон з особливими потребами, а як регіон з нормальним українським літературним процесом. На цих виданнях ми не зупиняємося і у нас в роботі існує ще дуже багато проектів», – сказав під час прес-конференції щодо видання антології головний редактор видавництва «Легенда» Юрій Бедрик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: