У Львові відбувся благодійний захід – «Творімо добро разом»

завантаження (17)

У вівторок, 22 серпня, о 15.00 годині працівники відділу соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели благодійний захід «Творімо добро разом» – майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки для дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та вимушених переселенців зі Сходу України та Криму.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Мета заходу – навчити трудовим навикам при роботі з тканиною, нитками на прикладі виготовлення ляльки-мотанки, познайомити з історією появи народної ляльки, з обрядами і традиціями, пов’язаними з виготовленням ляльок, розвивати образне мислення, творчі здібності.

«Лялька-мотанка - українська народна лялька, родинний оберіг, символ жіночої мудрості. Кожна матір робила для своєї дитини ляльку, щоб та бавилась. Мотанка є втіленням добра і лагідності, посередником між старшим та молодшим поколінням. Мотанки успадковуються доньками від матерів та зберігаються  до часу народження першої дитини. Обличчя як такого у ляльки немає, воно досить символічне. Вважається, що лялька-мотанка повинна бути безлика, а та, яка служить берегинею - з хрестом замість обличчя.

Діти мали чудову нагоду навчитися робити такі ляльки, опанували техніку виготовлення їх. Свою назву ляльки-мотанки отримали з-за техніки виготовлення. Їх не шиють, а саме мотають. Усі деталі закріплюються вузликами», - розповіли у відділі соціальної роботи Франківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: