У Стрийському парку вперше відбудеться Театральний фестиваль «Кіт Ґаватовича»

images (2)

Незабаром, 2 та 3 вересня, у Львові на території Стрийського парку вперше відбудеться театральний фестиваль під відкритим небом «Кіт Ґаватовича». Захід об’єднав театральних діячів зі всієї України.

 

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Серед запрошених колективів: Київський Молодий театр, Театр «Арабески» із Харкова та Театр Art & Гарт із Сєвєродонецька. А також на події завітають такі зіркові діячі театрального мистецтва, як Олексій Вертинський, Рима Зюбіна, Місько Барбара, Олег Онещак, Ярослава Кравченко, Марія Копитчак та інші.

Фестиваль відбудеться у Львові вдруге. Після успішного проведення у Парку культури команда Кота вирішила спробувати новий громадський простір. Сьогодні Стрийський парк одна і найперспективніших культурних локацій міста, і команда хоче на цьому ще раз закцентувати.

«Мені видається, що Стрийський парк буде першим громадським простором, який дійсно стане сценічним. Ми обрали за місце - паркову зону у вигляді амфітеатру біля кінотеатру «Львів». Насамперед тому, що туди зручно добиратися, і львів’яни знають та люблять це місце, і тому що він дуже затишний та комфортний, аби кожен колектив у нашій програмі розкрився», - коментує арт-директорка фестивалю Олена Лоїк.

Програма розділена трьома блоками: Кіт слухає (це сніданки з зірками, а також обговорення), Кіт тренується (лекції та тренінги), Кіт дивується (безпосередні покази вистав).

«Цього року у наші програмі ви зможете не лише поспілкуватися із Римою Зюбіною та Міськом Барбарою у межах сніданку, який, як завжди, відбудеться об 11.00 год., але взяти участь у обговорення гострого питання гендерної нерівності у професійній театральній сфері. Крім того, хочу виділити нові форми, які ми презентуватимемо - це тренінги-покази, де будуть не лише безпосередні учасники тренінгу, але й ті, хто, у як реаліті-шоу, буде це спостерігати. До нас із перформативними моновиставами завітає Олексій Вертинський, а також харківський театр «Арабески». Також хотіла би виділити Сєвєродонецький колектив, який привезе своє прочитання «Чекаючи на Ґодо» Беккета». Перформативне читання для нас покажуть наші львівські актори - це Олег Онещак та Марія Копитчак, чекає нас також знайомство із форум театром та movement performance. І це не випадково, адже основний акцент цього року є на перфомативних практиках у театрі. Не обійшлось цього року і без спеціального кінопоказу від наших партнерів із мистецької формації «Wiz-Art», вони підготували короткі метри про перформанси нашого життя під збірною назвою «Назва, що стосується фільмів про перформанси»», - прокоментувала події програмна директорка фестивалю Єва Якубовська.

Нагадаємо, що для того, аби взяти участь у тренінгах та прослухати лекції необхідно зареєструвати або в інтернеті заповнивши форму, яка розміщена на офіційній сторінці фестивалю у Facebook, або ж 2 вересня від 10.00 до 15.00 години безпосередньо на локації фестивалю.

Цього року всі заходи є також повністю безкоштовними. На території фестивалю діятиме спеціальна читацька зона із гамаками та кріслами, яку розробили спільно із Видавництвом Старого Лева, а також дитяча локація Пан Вус, де з дітками займатимуться аніматори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: