Укрзалізниця планує зменшити об'єми пасажирських перевезень та збільшити зарплатню керівництву

1503417511_original-1464948655_1
Фото: Закарпатський кореспондент

У фінансовому плані ПАТ «Українська залізниця» на 2017 рік передбачається зменшення обсягу пасажирських перевезень без подорожчання вартості проїзду.

Про це пишуть Наші гроші.

Проект цього плану виносили на розгляд урядового комітету 22 серпня, але результати розгляду невідомі. У пояснювальній записці до фінплану на 2017 рік йдеться про зменшення пасажирських перевезень до 199,5 млн пасажирів, що менше звіту за 2016 рік на 7,6 млн пасажирів (4%).

Найбільше, згідно із планом, "просяде" міжнародний пасажирообіг (14%) за рахунок скорочення поїздів. У внутрішньодержавному та місцевому сполученні перевезення скоротяться на 2% від факту минулого року.

Приміське сполучення скоротиться на 7% за рахунок переходу пасажирів на альтернативні види транспорту.

Питома вага доходів від перевезень пасажирів в доходах від перевезень становить 9%, вантажні перевезення принесуть 91%.

Крім того, у проекті зазначено, що подорожчання проїзду не передбачається.  «Проектом фінансового плану не передбачено проведення індексації тарифів на перевезення пасажирів у межах України в 2017 році», – йдеться у документі.

Обсяг транзитних перевезень планується на рівні 20,41 млрд т-км, що на 3,8% більше звіту попереднього року. Очікується збільшення транзиту з Росії за рахунок перевезення вугілля у тому числі до Польщі, Сербії та Молдови. По інших вантажах перевезення скорочуються.

Доходи від перевезення вантажів прогнозуються у розмірі 66,15 млрд грн., що більше звіту минулого року на 10,73 млрд грн. (19%).

Порівняно зі звітом 2016 року зменшення персоналу всіх видів діяльності заплановано на 14,4 тис осіб. Середньомісячна зарплата працівників запланована в розмірі 7 815 грн., що на третину більше звіту минулого року. Середньомісячні витрати на одного працівника збільшено на 30%, а адміністративно-управлінського персоналу – на 123%, що пов’язано з переведенням на трудові угоди керівників верхньої і середньої ланки.

У експертному висновку секретаріату Кабміну відмічається, що заплановано збільшення фонду оплати праці директорів "Укрзалізниці" з 74 до 142 млн грн. Середньомісячна зарплата голови правління "Укрзалізниці" запланована на рівні 1,85 млн грн., кожного з шести членів правління – 1,66 млн грн.

Також на третій квартал 2017 року заплановані виплату винагороди за підсумком роботи за 2016 рік в розмірі 50% окладу. Розмір винагороди заплановано у сумі 472 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: