З Г'юстона евакуювали дві тисячі людей

_97569646_69b9581f-3fe7-42ae-b2f5-5b6fb2cc1e51

Близько двох тисяч людей евакуювали з американського Г'юстона, де вирує тропічний шторм «Гарві».‎

Про це інформує ВВС Україна.

В інших районах штату Техас тривають сильні зливи.

За даними Національної метеорологічної служби, у місті, де практично паралізована робота транспорту, через повінь ввели надзвичайний стан.

Також повідомляють про п'ятьох загиблих. Проте поки що точно підтверджені лише дві смерті: одна людина загинула у ‎п'ятницю у пожежі в будинку в окрузі Арканзас, ще одна жінка ‎загинула у Г'юстоні у своєму авто.

За словами губернатора Грега Еббота, у містах Г'юстон і Корпус-Крісті вже випало по 50 см опадів і ще може випасти до 40 см.

Синоптики заявляють про «безпрецедентні» погодні умови. Національна метеорологічна служба застерігає, що існує небезпека «значних ‎повеней» у районі міста Г'юстон.

Грег Ебботт також заявив, що в Техасі закрили 250 доріг та магістралей.

Він оприлюднив офіційне повідомлення про стихійне лихо в 19 округах та додав, що зливи продовжуються у містах Г'юстон, Вікторія та Корпус-Крісті.

Мер Г'юстона Сильвестр Тернер закликав мешканців міста не телефонувати до служби порятунку, якщо ситуація не загрожує життю. «Не виїжджайте на дорогу, не вважайте, що шторм закінчився», - сказав він.

Чиновники в окрузі Харріс попросили людей, яким належать човни, допомогти в рятуванні.

Аеропорт «Г'юстон Буш» поки що припинив усі комерційні рейси. Інший аеропорт Г'юстона, «Гоббі», також закритий, його злітно-посадкові смуги повністю затоплені.

Президент Дональд Трамп у вівторок планує відвідати Техас, щоб ознайомитися з масштабами стихійного лиха. За його словами, він приїде тоді, коли це буде можливо, щоб не перешкоджати роботі рятувальних служб.

У деяких районах у неділю вранці дощі випадали зі швидкістю від 10 до 15 см на годину.

«Багато струмків, річок і заплав вийшли з берегів і подолали колишній рекордний рівень», - заявили синоптики.

Пересування по Г'юстону ускладнено, але повністю не припинено. Мешканцям радять переміститися до тих районів міста, що знаходяться на височині.

Удару стихії подібної сили США не відчували з 2004 року, коли внаслідок урагану «Чарлі» загинули 15 людей. Його збитки тоді оцінили в 16 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: