На Львівщині перевірятимуть автомобілі через загрозу африканської чуми

simya.00_00_24_04.Still038-1600x900
Фото ілюстративне. джерело: Закарпаття онлайн

У Львівській області патрульні перевірятимуть транспортні засоби на перевезення свиней та продуктів з них.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Євген Баркита, інформує Дивись.info.

На Львівщині патрульні зупинятимуть автомобілі, аби перевірити їх на наявність живих свиней, туш цих тварин та продуктів з них. Причина цього — спалах африканської чуми у Закарпатській області, а також поодинокі випадки у Волинській та Рівненській.

«Львівська область єдина в Україні, де сьогодні немає африканської чуми. Ми працюємо на випередження. У Закарпатській області за останній місяць зафіксовано п’ять випадків хвороби. Тому ми на дорогах державного значення хочемо провести контроль, щоби на Львівщину не потрапили ані продукти тваринного походження зі свинини, ані туші свиней, ані живі тварини», — пояснив Євген Баркита.

Керівник Патрульної поліції Львова Роман Пилипенко наголосив, що правоохоронці не перевірятимуть усі авто без виключення.

«Ми розуміємо, що є специфіка транспорту, який може перевозити туші свиней, живих тварин чи продукти переробки. Не буде повального зупинення. Будуть зупиняти фури, буси, особливо буси, які обладнані рефрижераторами, менші машини — так звані «чобітки», автомобілі універсали», — розповів Роман Пилипенко.

Основну увагу патрульні приділятимуть трасі М-06, оскільки це напрямок на Закарпаття. Превентивні заходи також будуть здійснюватися і по трасам, які ведуть на Краківець, Раву, Шегині і відрізок шляху до Червонограда.

Як довго на дорогах перевірятимуть транспорт — невідомо. За словами Євгена Баркити, на Закарпатті сьогодні поступило ще 12 проб на аналіз. Поки у сусідніх областях фіксуватимуть випадки зараження тварин, на дорогах діятиме контроль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: